facebooksøg
Boldklubben FREM
Helsingør - BK FREM
27. september 2019 19:00 Helsingør
2. Division Pulje 1

Tidligere FREM-spiller fejrede jubilæum ved at sænke sin gamle klub

3. november 2018

Emil Dyre Nielsen kom på banen, scorede, og B 93 sejrede 1-0 over FREM, efter at scoringen kort før pausen fuldstændig ændrede kampens dynamik.

Inden lørdagens kamp havde FREM ikke tabt til B 93 på Østerbro Stadion i dette årtusinde. Den statistik blev der med etmåls-nederlaget lavet om på efter dette lokalopgør, som fandt sted under en stort set skyfri himmel og 12 graders varme i november.

I forhold til sidste lørdags kamp mod Hillerød (1-2) havde FREM to ændringer i startopstillingen. Tonni Adamsen var gledet helt ud af truppen, mens Mads Severinsen måtte tage plads på bænken. I stedet blev der plads til Hamid Khalidan og Mikkel Andersson fra kick-off.

Samtidig havde træner Lasse Holmgaard valgt at ændre formationen fra 4-4-2 til 4-1-4-1 i forsøg på at dæmme op for B 93’ offensive kræfter.

Det lykkedes i det meste af første halvleg.

Ganske vist begyndte B 93 kampen med et lille overtag i spillet, men derefter stod der FREM på det meste.

Både Abdoulie Njai og Beran Camili havde gode forsøg, som B 93-forsvaret fik blokeret til hjørnespark, og midtvejs i første halvleg skød Beran Camili direkte på mål på et frispark. Men her blev han grebet ud af B 93’ målmand, Conrado da Costa Januario.

FREM fortsatte dog ufortrødent, og to minutter efter frisparksforsøget fik Beran Camili lavet en god dribletur i venstre side af B 93’ straffesparksfelt. Han endte med at lægge bolden på tværs til Hamid Khalidan, der måtte strække sig for at nå frem til den. Det lykkedes, men han kunne ikke få retning på sit forsøg, der endte lige ved siden af højre stolpe.

Senere fik Beran Camili sat Abdoulie Njai i scene med en god aflevering, men kantspillerens headede bolden i en blød bue, som gjorde det til en ret let sag for hjemmeholdets brasilianske målmand at gribe bolden og sætte et modangreb i gang.

FREM lagde et rigtig godt tryk i den gode periode, men presset gav ingen mål. I stedet fik ’Den Hvide Dame’ stille og roligt arbejdet sig ind i kampen.

B 93 havde sit første egentlige scoringsforsøg otte minutter før pausen, hvor Leonel Montano skød på mål fra kanten af straffesparksfeltet. FREMs målmand, Marco Brylov, fik pareret skudforsøget, og riposten lykkedes det med en lille smule besvær for FREM-forsvaret at ekspedere ud af farezonen.

Kort tid efter blev samme Leonel Montano imidlertid skadet og måtte lade sig udskifte med Emil Dyre Nielsen.

Minuttet efter slog den tidligere FREM-spiller til mod sin gamle klub, da FREM-forsvaret ikke fik clearet en høj bold. Bolden endte i venstre side hos Emil Dyre Nielsen, som ingen havde tænkt på at dække op. Den chance var for god til, at 250-kamps jubilaren kunne lade den passere. Han havde plads til at trykke resolut af og udplacere Marco Brylov med et hårdt skud, der strøg i mål tæt ved modsatte målstolpe.

Det var en spand kold vand i hovedet på FREM-spillerne der havde domineret første halvleg og egentlig haft den under kontrol. Men nu var det op ad bakke for holdet, der tidligere har vist, at det har svært ved at komme igen, når det først er kommet bagud. Kun mod Vanløse (1-1) er det i denne sæson lykkedes for FREM at få point i 2. Division, når modstanderne har scoret først.

Lasse Holmgaard skiftede i pausen af lørdagens kamp venstrebacken Kenneth Thinter ud med Simon Skibsted for at give offensiven mere tyngde. Udskiftningen førte samtidig flere rokeringer med sig. For eksempel overtog den normale højre back, Gustav Gjøg, backpladsen i modsatte side.

Effekten var dog ret begrænset. Selvom B 93 kun havde et forspring på et enkelt mål, virkede føringen i hele anden halvleg forbavsende solid.

Hjemmeholdet havde kampen, hvor de gerne ville have den. Og FREM havde svært ved at spille sig igennem til chancer.

De bedste FREM-muligheder i anden halvleg kom på forsøg udefra.

Gustav Gjøg havde tidligt i anden halvleg et langskud, som Conrado da Costa Januario tog sig af uden større problemer.

Mod slutningen af kampen havde B 93-keeperen lidt større kvaler med et langskudsforsøg fra samme Gustav Gjøg. Og tættest på en udligning kom i virkeligheden nok Andreas Horsebøg seks minutter inde i overtiden, hvor brasilianeren viste usikkerhed ved ikke at kunne holde bolden og nær havde sluppet den ind i eget mål. Det lykkedes ham dog i anden omgang at sikre sig kontrol over læderet.

Inden da havde B 93 haft adskillige store muligheder for at score til 2-0.

Først var Nicolai Olsen tæt på at komme igennem FREM-forsvaret, men her lykkedes det for Andreas Horsebøg at få tacklet bolden til et hjørnespark, der endte med en god chance til den lange B 93-forsvarer, Morten Würtz Hegaard, som dog headede bolden lige ved siden af målet ved den lejlighed.

Nicolai Olsen scorede som bekendt målet, der sikrede B 93 sejren i den omvendte kamp tidligere på sæsonen. Og midtvejs i anden halvleg var den lille offensiv-spiller igen på spil, da han spillede B 93’ venstre back, Matthias Andersen, fri i venstre side. Her gik Marco Brylov godt ud af sit mål og fik sendt bolden til hjørnespark.

Senere slap unge Jeppe Erenbjerg fri i FREMs straffesparksfelt, men det lykkedes for Andreas Horsebøg at få tacklet bolden fra ham. B 93 appellerede for straffespark, men dommer Jonathan Bak Dragsted vinkede afværgende, og det så helt korrekt ud.

I slutfasen kom også indskiftede Søren Nørgaard alene med Marco Brylov, men her reddede FREM-keeperen mesterligt med en fodparade.

På baggrund af anden halvleg kunne man ikke sige så meget til B 93-sejren, som pudsigt nok var holdets første på hjemmebane. Samtlige seks øvrige sejre er hentet på fremmed græs, hvor B 93 omvendt kun har tabt en enkelt kamp (0-3 til AB).

FREM er efter en god periode tidligere i efteråret til gengæld gået noget i stå.

Nederlaget var holdets andet på stribe, og det var tredje kamp i træk uden en sejr. På udebane er det ikke lykkedes at vinde siden kampen i Odense mod Marienlyst (1-0) i midten af september.

Sejren til B 93 betød også, at Østerbro-klubben gik forbi FREM i tabellen. FREM ligger i skrivende stund på den sjetteplads, der betyder en plads i oprykningsslutspillet til foråret.

Det bliver der imidlertid lavet om på allerede søndag. FREM ryger ud af top-6, uanset hvad der står på måltavlen, når Slagelse og AB har afviklet deres mellemværende i det vestsjællandske.

FREM spiller efterårets sidste match lørdag, som er en hjemmekamp mod førerholdet fra Middelfart. Med stor sandsynlighed skal der sejr til for, at FREM kan overvintre blandt rækkens seks øverste hold.

 

Matchfacts

B 93 – FREM 1-0 (1-0)

Mål:

1-0 Emil Dyre Nielsen (42.)

Advarsler:

B 93: Jeppe Erenbjerg (50.), Søren Nørgaard (87.), Aske Lundsgaard (89.)

FREM: Gustav Gjøg (20.), Abdoulie Njai (46.), Mads Severinsen (69.), Gorm Hansen (73.)

Dommer: Jonathan Bak Dragsted

Holdopstillinger:

B 93: Conrado da Costa Januario – Adam Emme Jørgensen, Aske Lundsgaard, Morten Würtz Hegaard, Matthias Andersen – Jeppe Erenbjerg, Christian Stokholm, Mikkel Mourtiz Jensen, Leonel Montano – Mileta Rajovic, Nicolai Olsen

FREM: Marco Brylov – Gustav Gjøg, Kristoffer Dirksen, Andreas Horsebøg, Kenneth Thinter – Victor Christiansson, Abdoulie Njai, Mikkel Andersson, Beran Camili, Hamid Khalidan – Benjamin Warlo

Udskiftninger:

B 93: Emil Dyre Nielsen ind for Leonel Montano (40.)

FREM: Simon Skibsted ind for Kenneth Thinter (46.)

FREM: Gorm Hansen ind for Hamid Khalidan (64.)

FREM: Mads Severinsen ind for Benjamin Warlo (67.)

B 93: Fredrik Kofoed ind for Jeppe Erenbjerg (76.)

B 93: Søren Nørgaard ind for Nicolai Olsen (81.)

For FREM blev Frederik Mehder (målmand), Marius Finsen og Ibrahim Badran ikke benyttet.

Tilskuere: 733

 

7. Andreas Theil Lundberg

Position: Forsvar/Midtbane
Født: 22-02-1992
19. Christian Bramsborg

Position: Forsvar, Midtbane
Født: 21-09-1999
17. Daniel Anusic

Position: Forsvar
Født: 25-04-1996
13. Daniel Holm

Position: Angreb
Født: 07-03-1995
77. Daniel Pedersen

Position: Angriber
Født: 24-03-1989
6. Frederik Sundstrup

Position: Forsvar/midtbane
Født: 17-12-1993
9. Hamid Khalidan

Position: Kant/Angriber
Født: 15-07-1997
30. Jesper Næsby

Position: Målmand
Født: 25-08-1981
26. Jonas Nørremark

Position: Forsvar
Født: 12-03-1996
20. Kenneth Thinter

Position: Forsvar/midtbane
Født: 11-09-1988
22. Kristoffer Dirksen

Position: Forsvarer
Født: 16-02-1993
1. Marco Brylov

Position: Målmand
Født: 21-11-1995
25. Mark Sundstrup

Position: Midtbane/angreb
Født: 30-06-1989
2. Mikkel Andersson

Position: Midtbane
Født: 17-03-1990
11. Tonni Adamsen

Position: Midtbane/angriber
Født: 15-11-1994
8. Victor Christiansson

Position: Midtbane
Født: 18-02-1998
mobil version
desktop version
- copyright [ 2003-2019 ] Dennis Sjøbeck -