facebooksøg
Boldklubben FREM

Vejle sender FREM ud efter et rigtigt pokaldrama med syv mål

12. september 2018

Kampreferat

FREM var foran to gange mod Vejle, men den tidligere FREM-spiller Adam Jakobsen udlignede begge gange, og i sidste ende gik Superliga-holdet videre i pokalturneringen med en sejr på  4-3 efter forlænget spilletid.

Det var et rigtigt pokaldrama tirsdag aften med syv mål i 120 minutters spil, hvor FREM meget vel kunne være blevet det første hold, der i denne sæson havde sendt et Superliga-hold ud af pokalturneringen, som de to klubber har stolte traditioner i.

For begges vedkommende ligger det dog efterhånden langt tilbage. Vejle vandt således for hidtil sidste gang turneringen i 1981 – i øvrigt med en finalesejr på 2-1 over FREM, som heller ikke siden har været i finalen.

FREMs træner, Lasse Holmgaard, havde til denne tirsdags pokalslag foretaget tre ændringer i forhold til det hold, som lørdag tabte 0-1 til B.93.

Marius Finsen, Mikkel Andersson og Jonas Nørremark var i startopstillingen i stedet for Benjamin Warlo, Hervé Gamys og Kristoffer Dirksen. Desuden havde Lasse Holmgaard valgt at gå tilbage til en 4-4-2 opstilling i stedet for 4-1-4-1 systemet, som han havde prøvet af i lørdagens nederlag.

Vejle havde kun fire gengangere i forhold til holdet, som i den seneste Superliga-kamp havde spillet 0-0 mod AC Horsens. Træner Adolfo Sormani havde givet reservemålmand Thomas Hagelskjær chancen i stedet for Pavol Bajza, men ellers var Vejle faktisk i noget nær stærkest mulige opstilling. De mange ændringer hang sammen med, at Vejles internationale trup har mange spillere med i Nations League og til ungdomslandskampe.

Det var FREM, som begyndte denne pokalkamp bedst, da Gustav Gjøg efter to minutter kom igennem på højrekanten til et skud, hvor bolden dog endte over mål. Og kort tid efter fik hjemmepublikummet virkelig noget at klappe af.

Igen byggede FREM op i højre side. Gustav Gjøg spillede frem til Marius Finsen, der lagde bolden skråt tilbage til Tonni Adamsen, som fra højre side af straffesparksfeltet løftede den med et behersket skud over Thomas Hagelskjær og hen i venstre side af Vejles mål.

Da var der spillet seks minutter af kampen, og få minutter senere var Marius Finsen igen på spil, da han satte sig igennem og fik skudt på mål. Men denne gang reddede Thomas Hagelskjær.

I resten af første halvleg viste Vejle så, hvorfor de til daglig spiller to rækker over modstanderne. De satte sig på kampen, og hjemmeholdet kom ikke frem til mere nævneværdigt i første halvleg.

Det gjorde Vejle til gengæld, og det gav bonus midtvejs i halvlegen, da holdets tidligere FREM-spiller, Adam Jakobsen, i lovlig fri position bankede bolden op i nettaget efter en aflevering fra Allan Sousa.

På trods af Vejles bombardement kunne de to hold gå til pausen med stillingen 1-1, men i starten af anden halvleg troede østjyderne så, at de var kommet foran, da Vladis Emmerson headede bolden i mål efter frispark. Men dommeren, Benjamin Willaume-Jantzen, annullerede scoringen på grund af offside.

Vejle fortsatte dominansen, men efter et kvarter ville FREM gerne have haft straffespark, da venstre back, Kenneth Thinter, var gået med frem i et overlap med Beran Camili. Vejles indskiftede Thomas Gundelund blokerede Kenneth Thinters indlæg, og ifølge FREM-spillerne skete det med ulovlige midler i straffesparksfeltet. Men Benjamin Willaume-Jantzen vinkede afværgende.

I den efterfølgende periode var FREM virkelig under belejring. Målmand Marco Brylov måtte den ene gang efter den anden gang redde holdet med redninger på stregen eller indgreb efter hjørnespark.

Men FREM fik så småt spillet sig ud af det østjyske pres, og godt ti minutter før tid kom hjemmeholdet igen foran.

Abdoulie Njai havde i det meste af kampen opereret i venstre side. Han var på dette tidspunkt skiftet til højre side, og da Vejle-forsvaret ikke fik tacklet ham, sendte han et indlæg ind, som netop indskiftede Benjamin Warlo nærmest måtte bukke sig for at sætte hovedet på. Ikke desto mindre fandt bolden efter hans hovedstød vej til det lange målhjørne til 2-1 til FREM.

På dette tidspunkt begyndte det at lugte af en overraskelse. Endnu en gang var Adam Jakobsen imidlertid ond ved sine tidligere klubkammerater.

Tre minutter før tid modtog Allan Sousa bolden i højre side af straffesparksfeltet. Han lagde et indlæg på tværs til Adam Jakobsen, som tæt på venstre stolpe kunne skubbe bolden ind til 2-2.

Det betød forlænget spilletid, og her var FREM egentlig godt med i første halvleg, hvor ingen af holdene skabte det helt store.

Men nærmest ud af ingenting kom Vejle alligevel foran to minutter før pausen, da Jakob Schoop fik lov at stå i lidt for fri position på kanten af straffesparksfeltet. Han sendte bolden i mål tæt ved højre stolpe på et hårdt og forholdsvis fladt skud.

Men FREM havde jo lavet to mål, så hvorfor ikke også et tredje?

I starten af forlængelsens anden halvleg fik værterne kørt et meget langt angreb, der endte med, at indskiftede Alexander Green ikke kunne få afsluttet, da han faldt omkuld i straffesparksfeltet. Nok en gang appellerede FREM til Benjamin Willaume-Jantzen om at pege på pletten, men igen sagde dommeren nej.

Lasse Holmgaard havde i anden halvleg også skiftet Hamid Khalidan ind, efter at han ellers har været skadet i nogle kampe. Og angriberen voldte Vejle-spillerne visse problemer med sine driblinger.

Fem minutter ind i den forlængede spilletid havde Hamid Khalidan nær udlignet, da han modtog bolden midt for mål omgivet af fire vejlensere. Han kom alligevel til afslutning ved at lave et godt træk til højre, men bolden endte lige på den forkerte side af venstre stolpe på hans skudforsøg.

Udligningen til 3-3 kom dog et par minutter efter, da samme Hamid Khalidan skød på mål fra venstre side. Thomas Hagelskjær kunne ikke holde bolden, og riposten endte hos Benjamin Warlo, der lige nøjagtig fik prikket til kuglen, hvorefter den sneg sig forbi Vejle-målmanden og ind i det tomme mål.

Denne gang kom FREMs glæde dog til at vare meget kort, for to minutter efter steg Vejles Lucas From til vejrs i venstre side af straffesparksfeltet og pandede bolden op i venstre målhjørne til slutresultatet 4-3.

Det vil være forkert at kalde Vejles sejr for ufortjent, for de havde det meste spil og de fleste chancer, men FREM var trods alt kun tre minutter fra at sende holdet ud af turneringen. Og spillerne leverede en mandfolkeindsats, som de sagtens kan være stolte af, og som de kan tage med sig til de kommende kampe i 2. Division.

Næste kamp i 2. Division er lørdag på udebane mod Marienlyst, som har fået en skidt start på sæsonen.

Matchfacts:

FREM – Vejle 3-4 efter forlænget spilletid. Ordinær kamp: 2-2 (1-1)

Mål:

  • 1-0 Tonni Adamsen (5.)
  • 1-1 Adam Jakobsen (24.)
  • 2-1 Benjamin Warlo (79.)
  • 2-2 Adam Jakobsen (87.)
  • 2-3 Jakob Schoop (103.)
  • 3-3 Benjamin Warlo (114.)
  • 3-4 Lucas From (116.)

 

Advarsler:

FREM: Mikkel Andersson (76.)

Vejle: Melker Hallberg (103.), Allan Sousa (111.)

Dommer: Benjamin Willaume-Jantzen

Holdopstillinger:

FREM: Marco Brylov – Gustav Gjøg, Jonas Nørremark, Andreas Horsebøg, Kenneth Thinter – Marius Finsen, Victor Christiansson, Mikkel Andersson, Abdoulie Njai – Tonni Adamsen, Beran Camili

Vejle: Thomas Hagelskjær – Rasmus Lauritsen, Mads Greve, Vladis Emmerson – Tobias Mølgaard, Melker Hallberg, Jakob Schoop, Sean Murray, Wang Zhenao – Allan Sousa, Adam Jakobsen

Udskiftninger:

Vejle: Thomas Gundelund ind for Tobias Mølgaard (46.)

FREM: Hamid Khalidan ind for Marius Finsen (65.)

Vejle: Lucas From ind for Wang Zhenao (65.)

FREM: Benjamin Warlo ind for Tonni Adamsen (77.)

Vejle: Thais Damgaard Nielsen ind for Sean Murray (80.)

FREM: Deniz Karaca ind for Abdoulie Njai (88.)

FREM: Alexander Green ind for Beran Camili (98.)

Vejle: Qingshen Zeng ind for Allan Sousa (120.)

 

For FREM blev Frederik Mehder (målmand), Frederik Hansen og Hervé Gamys ikke benyttet

 

Tilskuere: 1.101

7. Andreas Theil Lundberg

Position: Forsvar/Midtbane
Født: 22-02-1992
19. Christian Bramsborg

Position: Forsvar, Midtbane
Født: 21-09-1999
17. Daniel Anusic

Position: Forsvar
Født: 25-04-1996
13. Daniel Holm

Position: Angreb
Født: 07-03-1995
77. Daniel Pedersen

Position: Angriber
Født: 24-03-1989
6. Frederik Sundstrup

Position: Forsvar/midtbane
Født: 17-12-1993
9. Hamid Khalidan

Position: Kant/Angriber
Født: 15-07-1997
30. Jesper Næsby

Position: Målmand
Født: 25-08-1981
26. Jonas Nørremark

Position: Forsvar
Født: 12-03-1996
20. Kenneth Thinter

Position: Forsvar/midtbane
Født: 11-09-1988
22. Kristoffer Dirksen

Position: Forsvarer
Født: 16-02-1993
1. Marco Brylov

Position: Målmand
Født: 21-11-1995
25. Mark Sundstrup

Position: Midtbane/angreb
Født: 30-06-1989
2. Mikkel Andersson

Position: Midtbane
Født: 17-03-1990
11. Tonni Adamsen

Position: Midtbane/angriber
Født: 15-11-1994
8. Victor Christiansson

Position: Midtbane
Født: 18-02-1998
mobil version
desktop version
- copyright [ 2003-2019 ] Dennis Sjøbeck -