facebooksøg
Boldklubben FREM

Udekamp mod AB

9. august 2018

Kampoptakt

Akademisk Boldklub Gladsaxe - Boldklubben FREM
Søndag d. 12. august kl. 15.00
Gladsaxe Stadion

FREM skal søndag forsøge at hente sæsonens første point, når turen går til Gladsaxe, hvor Boldklubben FREM møder Akademisk Boldklub. Husk at BK Frem Support arrangerer bustur til Gladsaxe Stadion.

Akademisk Boldklub blev stiftet i 1889, da klubberne Fredericia-studenternes Kricketklub og Polyteknisk Klub fusionerede. AB kan derfor kaldes Danmarks ældste fusionsklub. For at blive medlem af klubben skulle man have taget en adgangseksamen til enten universitetet eller den polytekniske læreanstalt. Ikke-akademiske fodboldspillere med potentiale kunne optages i AB, hvis bestyrelsen enstemmigt anbefalede dem, eller hvis 15 medlemmer af klubben anbefalede dem. AB har bl.a. fået vogtet målet af Niels Bohr. Han var målmand i klubben, og spillede der sammen med sin bror Harald Bohr, som spillede på landsholdet.

Kampen imod AB er det man kalder en vaskeægte divisionsklassiker. Ikke mindre end 200 gange har de to klubber mødt hinanden. Akademikerne har - lig FREM - vundet Danmarksmesterskabet flere gange. Også lig FREM er det dog ved at være et par somre siden sidst. AB vandt senest Danmarksmesterskabet i 1967.

FREMs største sejr over AB var i 1902, da man vandt 9-2 efter at have været bagud to nul. Da klubberne mødte hinanden i 1959 var FREM bagud med 4-0 efter 14 minutter. Det lykkedes dog FREM at score hele 5 gange til stillingen 5-4. AB fik udlignet til sidst, til slutresultatet 5-5.

FREM leverede velsagtens årets comeback i divisionen sidste sæson, da de på hjemmebane, i det sidste af de to klubbers møder, vendte et truende 0-3 nederlag til en sejr på 4-3. FREM startede kampen udmærket, men kom bagud efter 14 minutters spil. Blot fem minutter senere stod der 0-3 på måltavlen. FREM fik reduceret inden halvlegen, da Berans frispark på kanten af feltet fik lov at passere forsvaret og fortsætte i mål. I anden halvleg var det et forvandlet FREM hold, der kom på banen. Først reducerede Beran endnu engang direkte på frispark, før Daniel Holm udlignede. Unge Adam Jakobsen fuldendte det fantastiske comeback, til stor glæde for størstedelen af de 807 tilskuere.

De sidste to gange FREM har besøgt Gladsaxe Stadion er de taget derfra med en 1-0 sejr i bagagen.

AB, der i denne sæson råder over FREMs topscorer i sidste sæson, Daniel 'Elly' Pedersen, startede sæsonen med at vinde 1-0 på udebane over Avarta. Kampens enlige mål blev scoret af Matti Olsen på straffespark. i midtugens pokalrunde vandt AB på udebane i Valby med 6-2 over Fremad Valby i en kamp, som først blev afgjort i forlænget spilletid.

Lasse: Hård start, men vi tager de positive ting fra i lørdags med videre

(NB: Interviewet er lavet inden pokalsejren over Skovshoved)

Lasse Holmgaard ærgrer sig over, at det ikke blev til en sejr i lørdags. Det har været en hektisk opstart, med mange nye ansigter i klubben, som alle skal have tid til at falde til. Der var dog positive takter i dele af kampen imod Slagelse, som han agter at tage med videre til kampen imod AB:

- Hvordan har optakten til den første kamp været?

- Det har været en meget hektisk optakt til sæsonen. Alt er nyt, ikke kun for mig, men for rigtig mange – både holdleder, sportschef og de mange nye spillere. Udover det har sommeropstarten kun varet tre en halv uge, for nogle kun fjorten dage grundet ferie. Det har været meget kort tid. Når alt det er sagt, så ser vi positivt på det: en ny start med nogle nye værdier; også i forhold til økonomi osv. Vi har arbejdet stenhårdt på at skabe en ny trup, der kan være klar til at præstere forholdsvis hurtigt i anden division.

- Hvordan oplevede du din første kamp som træner for FREM, og dit første møde med klubbens fans?

- Grunden til at rigtig mange af os nye er kommet til FREM er på grund af fankulturen, stadionet og stemningen. Det levede fuldt op til mine forventninger - det var fantastisk! Det, der var mindre fantastisk var, at vi ikke kunne give fansene minimum ét point, og helst en sejr. Det var det vi håbede og drømte om. Når det så er sagt, så synes jeg egentlig at vi får en meget god start på kampen indtil de scorer målet. Derefter er der en periode på en halv time – det sidste kvarter af første halvleg, og første kvarter af anden halvleg - hvor vi ikke viser det udtryk vi gerne vil. De kunne nemt have scoret på en standardsituation til 2-0 og reelt have lukket kampen. Det jeg er glad for, og det vi rigtig gerne vil bygge videre på, er den sidste halve time, hvor vi giver alt for hinanden og forsøger at komme tilbage i kampen. Vi har to halve muligheder, og to rigtig store chancer. Det må vi tage med os fra en ellers ikke vellykket debut for alle os nye. Det var mit indtryk af første kamp. Selvfølgelig er det skuffende at vi taber. Sådan er det med fodbold, det er sort og hvidt.

- Hvordan ser du kampen på søndag imod AB?

Det er en helt anden type kamp end den første kamp, hvor vi var favoritter og gerne skulle have vundet på hjemmebane. AB er favoritter, og har haft en god periode med mange sejre. De har suppleret en i forvejen god trup med to profiler i Yonas (Nielsen red.) og Elly. De har ikke skulle indøve så mange ting, men bare bygge videre efter sommerferien - tune motorcyklen så at sige - hvorimod vi har skullet starte tæt på nul. Derfor står de selvfølgelig stærkt. Det gjorde sig også gældende i Slagelse kampen, hvor de havde alle relationer, dødbolde og mekanismer på plads, da holdet har spillet sammen i to sæsoner. På det punkt er vi lidt bagud, men selvfølgelig går vi ud og giver den fuld smadder i det nye system. Vi vil fighte for hver en meter. Det er der vi skal starte, og så må det kompensere for de ting der endnu mangler. Vi må bygge på uge for uge, og måned for måned. Vi mange nye spillere i startopstillingen og som sagt er alt nyt for rigtig mange i klubben. Vi er bagud lidt på den konto, men jeg håber, at vi med fight, hårdt arbejde og ved at simplificere tingene, kan skabe noget god energi og noget sammenhold. Det tager vi det med fra den sidste halve time af Slagelse kampen, hvor vi viste noget mandsmod og gav alt hvad vi havde i stedet for bare at falde sammen. Det bygger jeg rigtig meget på, fordi det var min fornemmelse da jeg kom, at den intensitet og den villighed til at løbe en ekstra meter for hinanden jeg så skal findes frem. Den defensive struktur skal vi starte med at bygge op, og så skal de offensive ting komme. Vi har nogle rigtige spændende spillere, bl.a. Hamid oppe foran, og Tonni, som kommer ind og var største lyspunkt for FREM i sidste kamp. Han gjorde et rigtig godt indhop. Det er klart at de lige skal falde til i deres nye roller, men det virker til at være dem, der skal score vores mål. Det er klart at det leder vi efter.

Lasse og resten af holdet har brug for alt den opbakning de kan få fra tribunerne, når FREM på søndag d. 12/8 kl.15 gæster AB på Gladsaxe Stadion.

God kamp!

Hvordan kommer jeg dertil?

Du melder dig selvfølgelig til BK Frem Supports bustur. Busturen er gratis for medlemmer af BK Frem Support, og koster kun 25 kroner for ikke-medlemmer. Tilmelding skal ske på tlf. 60 71 81 52. Det er først til mølle, så meld dig til før din nabo. Der er mødetid kl. 13 i klubhuset, og afgang kl.13:30.

Skulle busturen gå hen og blive udsolgt, kan man tage bus 250S fra Hovedbanen med retning mod Buddinge Station. Stå af på stoppet Høje Gladsaxe (Gladsaxevej). Bussen stopper tæt på stadion.


 

5. Abdoulie Njai

Position: Midtbane, Back
Født: 10-07-1997
29. Alain Mateso

Position: Angriber
Født: 03-02-1999
15. Andreas Horsebøg

Position: Midtbane
Født: 05-08-1998
7. Andreas Theil Lundberg

Position: Forsvar/Midtbane
Født: 22-02-1992
14. Benjamin Warlo

Position: Angriber
Født: 05-05-1992
24. Christian Bramsborg

Position: Forsvar, Midtbane
Født: 21-09-1999
17. Daniel Anusic

Position: Forsvar
Født: 25-04-1996
77. Daniel Pedersen

Position: Angriber
Født: 24-03-1989
19. Dominik Kiš

Position: Angriber
Født: 21-09-2000
28. Frederik Roepstorff

Position: Midtbane
Født: 09-06-1998
6. Frederik Sundstrup

Position: Forsvar/midtbane
Født: 17-12-1993
16. Gorm Hansen

Position: Angriber
Født: 21-02-2002
23. Gustav Gjøg

Position: Forsvar/midtbane
Født: 06-02-1997
9. Hamid Khalidan

Position: Kant/Angriber
Født: 15-07-1997
30. Jesper Næsby

Position: Målmand
Født: 25-08-1981
27. John Frederiksen

Position: Angriber
Født: 10-01-1996
20. Kenneth Thinter

Position: Forsvar/midtbane
Født: 11-09-1988
13. Kevin Okore

Født: 18-02-2000
22. Kristoffer Dirksen

Position: Forsvarer
Født: 16-02-1993
13. Mads Severinsen

Position: Forsvarer/MIdtbane
Født: 12-06-1991
13. Magnus Davidsen

Position: Midtbane
Født: 22-02-2002
1. Marco Brylov

Position: Målmand
Født: 21-11-1995
21. Marius Finsen

Position: Angriber
Født: 15-03-1999
2. Mikkel Andersson

Position: Midtbane
Født: 17-03-1990
99. Morgan Stewart

Position: Forsvar/midtbane
Født: 10-06-1999
11. Tonni Adamsen

Position: Midtbane/angriber
Født: 15-11-1994
8. Victor Christiansson

Position: Midtbane
Født: 18-02-1998
mobil version
desktop version
- copyright [ 2003-2019 ] Dennis Sjøbeck -