facebooksøg
Boldklubben FREM
Skovshoved - Boldklubben FREM
21. maj 2019 19:00 Skovshoved IP
2. Division Kvalspil

En lang vinterpause

19. november 2013

Et spændende år er overstået

Omkring 45 kampe er spillet henover de seneste 11 måneder, og spillere og trænerteam fortsætter stadig med at holde træningen ved lige de kommende uger, inden at der indledes et tre ugers ferie.

Efter oprykningen fra Københavnsserien forrige sommer bød starten på 2013 på fortsættelsen af anden halvdel af den første sæson i 2. division Øst og der blev indført nyt spillesystem i vinterpausen, og cheftræner Henrik Jensen er blevet fanget for at svare på nogle af de spørgsmål der altid trænger sig på.

”Hvordan kan det være, at du tilbage i vinterpausen gik over for fra at spille 4-4-2 til 3-5-2 efter et rigtig succesrigt efterår i 2012, hvor der kom masser af point på kontoen, men hvor heldet nok også i flere episoder var med os”.

”For det første, skiftede vi mellem 4-4-2 0g 4-3-3/4-5-1 i efteråret 2012. Men ja, vi havde pointmæssigt et rigtigt godt efterår, dog må vi også være ærlige og erkende at vi var heldige.

Havde det ikke været for Jacob Køhler i målet havde vi nok haft 8-9 point mindre. Vi gav alt mange chancer væk, vi var ikke dygtige nok til at styre spillet og vi skabte for få chancer. I 4-4-2 systemet var vores midtbanespillere ikke dygtige nok til at styre kampene/spillet, og vi mistede ofte initiativet i kampene, især når modstanderne spillede med tre centralt på midtbanen.

I 4-3-3 systemet skabte vi ikke nok chancer når vi kun havde en central angriber. Vi snakkede i vinterpausen meget om, hvordan vi kunne ændre holdet/spillet fra kontra/omstillingspil til at blive mere stabilt/spilstyrende hold. Efter inspiration fra blandt andet Juventus som spiller 3-5-2 og også fordi vi havde typerne til netop dette system, besluttede vi at prøve det af.

Vi havde en Jesper Flekner som ikke havde spillet ret meget det efterår, men faktisk var for god til at sidde på bænken, så med tre stærke forsvars spillere (Lasse Lindberg, Stokholm og Flekner) syntes vi, at vi havde tre nærkampstærke og hurtige, forsvarsspillere som dette system kræver.

Samtidig kræver systemet to løbestærke wingbacks, dem havde vi i Krause og Danni Jensen, begge to kunne forsvare og havde også store kompetancer offensivt. Så ved at kun spille med tre forsvarsspillere fik vi en ekstra spiller på midtbanen og samtidig kunne vi spille med to angribere, som gjorde vores angrebs spil farligere/bedre.”

”Sidste sæson betød at Boldklubben Frem efter oprykningen endte på en midterplacering som nummer 7 i tabellen. I havde måske overpræsteret i efteråret 2012 ved at indtage 4. pladsen i vinterpausen, men var du helt tilfreds med at I røg et par pladser nedad”.

”Nej, klart vi ikke var tilfredse med at ryge et par pladser ned, men med den struktur der er i 2 division, hvor der kun er en oprykker, så bliver der hurtigt mange hold som hverken kan rykke op eller ned, så motivationen svinger lidt fra kamp til kamp, hvad man også kunne se på vores resultater. Den ene uge kunne vi spille Hvidovre og Helsingør ud af banen og den næste uge spiller vi elendigt og taber til Avarta, så klart, vores forår var ikke point/stabilitets mæssigt godkendt.

Dog synes jeg at vi spillemæssigt forbedrede os i foråret, hvis vi kigger på at blive mere spilstyrende og vi skabte også klart flere målchancer i foråret.”

”Sommerpausen var jo ganske kort og flere spillere forsvandt i pausen, men der kom også en hel del nye unge spillere til.”

”Til det første spørgsmål, ja jeg synes vi fik sammensat en god trup. Vi mistede især to store profiler (Krause og Fleckner), som var fast på holdet hele foråret, Klaus Svendsen valgte også at stoppe. Klaus var en vigtig person for truppen, en fantastisk anfører, men fodboldmæssigt havde han nogle udfordringer som gjorde, at han ikke var fast mand og prioterede arbejde frem for fodbolden. Der var nogle marginal spillere der også valgte at stoppe (Hester, Martin Jørgensen og Dybdal).

Fik I i den sportslige sektor sammensat den trup som du gerne ville have at arbejde med, og hvordan ser du potentialet i de spillere du har til rådighed”.

”Ja, jeg synes vi fik gode erstatninger ind for især de tre førstnævnte. Daniel Elly, Henrik Volquardsen, Simon Stage, Jimmy Mayasi og Rasmus Louie som godt nok var i truppen, men som ikke havde fået så meget spilletid på grund af Krauses storspil i foråret.

Vi håbede at Andreas Lava blev skadesfri så vi også fysisk kunne true modstandernes forsvar, men han blev først 100% klar til den sidste kamp her i efteråret. Vi har manglet lidt fysik fremme, især når spillet ikke kørte optimalt, har vi manglet at kunne spille lidt mere simpelt.

Potentialet er stort, godt nok har vi mange unge spillere, men det er spillere som er meget lærevillige, træningsparate og det er gode forudsætninger for at blive bedre.”

 ”Kontraktfodbolden kom tilbage til klubben i september måned, hvor klubben igen blev godkendt af DBU til at tegne kontrakter. Hvordan ser du på de otte spillere der foreløbigt er tegnet med, og er der planer om at flere skal kobles på i vinterpausen og er der på nogle bestemte positioner som du godt kunne tænke dig at forstærke truppen, og hvad betyder det for dig som træner, at have et spillermateriale som du er sikre på at kunne fortsætte med”.

”Ja kontraktfodbold er en forudsætning for at kunne skabe kontiunitet og på sigt skabe et hold, som kan komme højere op i rækkerne. Hvis du hvert halvår mister de to tre bedste får du ikke stabilitet på holdet, så skal du konstant BYGGE op.

De spillere der allerede er skrevet kontrakt med, er spillere vi regner med udvikler sig endnu mere og på sigt spille os højere op i rækkerne.

Jeg håber da, at vi får lidt flere på kontrakt i løbet af vinteren, blandt andet Simon Stage og Andreas Lundberg som har gjort det rigtig godt i efteråret, men det er også er vigtigt, at vi økonomisk kan følge med.

Der er enkelte positioner hvor jeg godt ku tænke mig lidt forstærkning, men det er nok ikke det rette sted at fortælle det.”

”Efteråret har budt på masser af flot fodbold med positive momenter, men pointhøsten har vel været alt for lille i forhold til hvad der er blevet skabt af offensive ting, og samtidig har defensiven lukket mange mål ind sammenlignet med da I spillede 4-4-2. Hvordan skal I bruge vinterpausen til at forbedre disse to ting”.

”Ja rigtigt, vi har lukket lidt flere mål ind end sidste år, men vi har faktisk givet færre chancer væk end sidste år. Modstanderne har bare været dygtigere til at score på deres chancer end sidste år.

Hvis man kigger på chancer for og imod, så har vi i år klart flest chancer i forhold til modstanderne, det var omvendt sidste år. Men ja, vores effektivitet i begge straffesparks felter skal forbedres, og ja vi har taktisk lavet nogle defensive fejl som har kostet unødvendige mål.

Vi har så i de sidste fire kampe fået rettet op på nogle af de defensive fejl. Vi har været lidt for offensive og busende i vores forsvarsspil, har været for lette at ”rykke” rundt med, vi har dækket for meget mandopdækning i forhold til zone.”

”En 6 plads i tabellen her i vinterpausen, er det tilfredsstillende, og er det stadig realistisk at indfri målsætningen om at ende oppe som nummer 4-5 i tabellen når forårets kampe i 2014 er færdigspillet”.

”En 6 plads er ikke specielt utilfredsstillende, men vores pointhøst er ikke helt efter planen, vi mangler 6-8 point i forhold til chancer for og imod.  Der er 6-8 point op til 3-4 pladsen, så det er ikke urealistisk, men der er også et meget stort midterfeldt, hvor alle slår alle, så jeg håber/regner med, at vi i løbet af foråret kommer tættere på de hold der ligger foran os.”

”Hvis klubben skal rykke sig yderligere de kommende år, hvilke parametre mener du så, at vi som klub skal forbedre os på, for at vi i fremtiden kan tage et skridt yderligere op ad stigen, som vi jo alle sammen drømmer om på et tidspunkt at nå”.

”Tjaaaa, godt spørgsmål. Økonomi er jo altid et nøgle ord når vi snakker udvikling, men der hvor jeg mener vi skal forbedre os/klubben er på forholdene omkring spillerne og det er ikke kun 1 hold spillerne jeg snakker om.

Jeg synes der er kæmpe stor udvikling i ungdoms afdelingen, et U-15 hold der har kvalificeret til den bedste række, U-17 og U-19 hold som også er i stor fremgang. Gode trænere som er dygtige til at udvikle spillere.

Skillstræning, Toolstræning og Rød tråd, rigtig gode tiltag som er med til at udvikle spillerne og Boldklubben Frem. Hvis vi skal forbedre os endnu mere kræver det endnu bedre forhold, bedre baner, (VI, det er ikke godt nok) bedre omklædningsrum, styrkelokale, fysioterapeut massør, læge, uddannelse af trænere, i det hele taget omgivelserne omkring klubhuset skal forbedres, på sigt SKAL vi igen også kunne rekruttere egne spillere til 1 holdet.

Kontrakt fodbold er et skridt på vejen (en forudsætning for at komme højere op) men det at skabe et elite miljø for de 3-4 øverste/bedste hold er en nødvendighed for udvikling og der skal især Københavns Kommune være en større spiller, men det kræver også hårdt arbejde fra klubbens trænere/ledere/bestyrelse.

Men som jeg startede med at skrive, bedre økonomi er en forudsætning.”

”Klubbens supportere skaber altid en festlig stemning på tribunen, og du har som træner prøvet meget, men hvis du skulle sætte nogle ord på hvordan du opfatter stemningen i Valby Idrætspark og også på udebane, hvor Boldklubben Frem ofte er stærkere repræsenteret end hjemmeholdets fans, hvilke ord vil du så sætte på den opbakning truppen får”.

”Det kan siges meget kort, SUPERLIGA klasse. Især er jeg meget imponeret over den opbakning vi har fået på udebane, vi føler os faktisk altid på hjemmebane.

Der er aldrig ballade, alle opfører sig ordentligt og selv om vi især på hjemmebanen ikke har præsteret hvad vi alle havde håbet på, er der altid en meget positiv stemning overfor spillerne. Når man ser Fremme Lasses videoer ser det ud til at alle hygger sig i hinandens selskab.

GODT GÅET, SUPERLIGA KLASSE.”

I vinterpausen har du planlagt ni træningskampe, hvoraf tre af modstanderne er fra 1. division. Hvad skal du arbejde med i vinterpausen i disse kampe for at gøre den unge trup klar til forårets afslutning i 2. division Øst”.

”Jeg ved ikke om der er noget specielt vi skal arbejde med, det er vel på alle parameter vi som sådan, skal forbedre os.

Systemet 3-5-2/3-4-3 kræver specielle spillere og vi må se hvem vi har til rådighed når vi starter op. Hvis vi mister et par spillere er det ikke sikkert at vi kan spille med kun 3 i bagkæden.

Men ellers er effektiviteten både offensivt og defensivt noget som altid kan forbedres, især effektiviteten på hjemmebane skulle gerne blive bedre og der håber jeg Andreas Lava bliver klar efter et års skades pause, hans fysik har vi manglet i mange kampe.

Jeg forventer også, at mange af vores unge spillere udvikler sig endnu mere, jeg har store forventninger til flere af de unge spillere som måske ikke har spillet så meget i efteråret, træder mere i karakter og bliver alternativer til de lidt mere rutineret.

Sims har været meget skadet i efteråret, får han en opstart uden skader, er han også en vigtig brik på holdet, som samlingspunkt til en meget ung trup.

Jeg er meget optimistisk med hensyn til forårets præstationer, både at vi point og spille mæssigt forbedre os. Vi får måske nok svært med at komme i top 4, men stabiliteten i holdet og præstationerne skulle gerne blive bedre.

Tak for støtten i år, til supporterne, sponsorerne, kontoret, bestyrelsen, fysser og alle omkring holdet.”

Vi siger tak til Henrik Jensen for at give sig tid til at besvare nogle af de spørgsmål der altid trænger sig på, og ønsker ham en spillerne en god ferie, inden at der igen startes op kort inde i det nye år.

Henrik Stokholm
Administrator

5. Abdoulie Njai

Position: Midtbane, Back
Født: 10-07-1997
29. Alain Mateso

Position: Angriber
Født: 03-02-1999
15. Andreas Horsebøg

Position: Midtbane
Født: 05-08-1998
7. Andreas Theil Lundberg

Position: Forsvar/Midtbane
Født: 22-02-1992
14. Benjamin Warlo

Position: Angriber
Født: 05-05-1992
10. Beran Camili

Position: Midtbane/Angriber
Født: 01-04-1991
24. Christian Bramsborg

Position: Forsvar, Midtbane
Født: 21-09-1999
17. Daniel Anusic

Position: Forsvar
Født: 25-04-1996
77. Daniel Pedersen

Position: Angriber
Født: 24-03-1989
28. Frederik Roepstorff

Position: Midtbane
Født: 09-06-1998
6. Frederik Sundstrup

Position: Forsvar/midtbane
Født: 17-12-1993
16. Gorm Hansen

Position: Angriber
Født: 21-02-2002
23. Gustav Gjøg

Position: Forsvar/midtbane
Født: 06-02-1997
9. Hamid Khalidan

Position: Kant/Angriber
Født: 15-07-1997
30. Jesper Næsby

Position: Målmand
Født: 25-08-1981
27. John Frederiksen

Position: Angriber
Født: 10-01-1996
20. Kenneth Thinter

Position: Forsvar/midtbane
Født: 11-09-1988
13. Kevin Okore

Født: 18-02-2000
22. Kristoffer Dirksen

Position: Forsvarer
Født: 16-02-1993
13. Mads Severinsen

Position: Forsvarer/MIdtbane
Født: 12-06-1991
1. Marco Brylov

Position: Målmand
Født: 21-11-1995
21. Marius Finsen

Position: Angriber
Født: 15-03-1999
2. Mikkel Andersson

Position: Midtbane
Født: 17-03-1990
99. Morgan Stewart

Position: Forsvar/midtbane
Født: 10-06-1999
11. Tonni Adamsen

Position: Midtbane/angriber
Født: 15-11-1994
8. Victor Christiansson

Position: Midtbane
Født: 18-02-1998
mobil version
desktop version
- copyright [ 2003-2019 ] Dennis Sjøbeck -