facebooksøg
Boldklubben FREM
B 93 - FREM
21. august 2019 19:00 Østerbro Stadion
2. Division Pulje 1

Færing vandt over Færøerne

4. maj 2011
Man skulle næsten tro, at dommeren var ved at gennemgå reglerne
Foto: Niels Buch
Tirsdag aften spillede Frem pokalkamp mod serie 1 holdet IF Føroyar, et hold bestående af spillere af færøsk afstamning. Kampen skulle egentlig være afviklet på Kløvermarken, men IF Føroyar havde bedt om at få kampen afviklet i Valby, hvilket viste sig at være en god ide - også for de mange fremmødte Føroyar tilhængere, da vejret ikke ligefrem bar præg af forår.
I forhold til kampen mod Skovshoved var der ændret på et par pladser, men det var bestemt ikke på papiret noget ringe hold, Frem stillede med. Alligevel vil kampen nok aldrig blive husket med særlig positive tanker.
Første halvleg var bestemt ikke nogen nydelse set med Frem øjne. Man kunne ligesom ikke rigtig komme i gang, og selv om Frem i starten var meget i boldbesiddelse, fik man ikke rigtig nogen chancer. I kampens 13. minut havde Frem en mulighed, da Rasmus Håkansson løb en lang tværaflevering op og driblede sig fri på baglinjen, hvorefter han tæt under mål fra en spids vinkel forsøgte et skud, men Trygvi Askkam i det færøske mål fik reddet til hjørnespark.
IF Føroyar havde to minutter senere en mulighed efter et frispark, hvor der nærmest var kaos i feltet. Bolden havnede hos Rókup Jespersen, som sparkede på mål, hvor bolden blev rettet af Dalibor Gotovac, og bolden var faretruende tæt på at havne i mål. På det efterfølgende hjørnespark var Føroyar igen tæt på, og igen var det Rókup Jespersen - denne gang forsøgte han sig med et hovedstød, som gik få centimeter over mål.
Den debuterende målmand Dan Dræby Meisel stod en god kamp
Foto: Niels Buch
Frem havde en stor mulighed i det 20. minut. Thomas Krause sendte bolden ind foran mål, hvor Dennis Bo Mortensen heade videre til en noget fri Andreas Olsen, men han manglede et par centimeter for at nå bolden. Kort efter sendte Dennis Bo Mortensen bolden ind i feltet til Tim Ilsø, men IF Føroyar’s målmand fik halvklaret hans hovedstød og en markspiller fik sparket væk på stregen.
Så gik Frem totalt i stå, og det færøske hjemmehold havde fået blod på tanden overfor et rystende svagt Frem forsvar. I det 34. minut gik det helt galt, da Steffan Kalsø spillede Hanus Eliasen fri, og han passerede en chanceløs Dan Meisel i Frem målet.
Frem fik ikke rigtig svaret igen, men havde dog en mulighed i halvlegens overtid, hvor Rasmus Håkansson sendte bolden tæt forbi mål efter et fladt hjørnespark fra Dennis Bo Mortensen
Frem benyttede pausen til nogle udskiftninger - faktisk kom alle reserver på banen fra anden halvlegs start, og efter lidt begyndervanskeligheder, hvor nogle forsvarsfejl var tæt på at koste mål, fik Frem gang i spillet. Frem havde et utal af indlæg fra specielt venstre side, hvor Thomas Krause og Lasse Dahl fik gang i en del overlap med deraf følgende indlæg. Desværre kom Frem sjældent først på disse indlæg, men det blev dog til hovedstød fra Dennis Bo Mortensen i det 60. minut, som sad lige på målmanden. Tim Ilsø var et par minutter senere tæt på - ligeledes med et hovedstød - men forbi mål.
Frem pressede og pressede, men intet lykkedes
Foto: Niels Buch
IF Føroyar blev i det 65. minut ramt af en 10 min. udvisning, men Frem fik ikke udnyttet dette. Martin Jeppesen havde ellers en mulighed på en returbold efter et hjørnespark, men han hamrede bolden langt over mål.
Mange havde nok opgivet at se Frem score, for udvandringen var begyndt, da Dennis Bo Mortensen sørgede for en udligning på et hovedstød i det 81. minut efter et sjældent præcist indlæg fra Thomas Krause. IF Føroyar fik i kampens sidste minutter lagt et lille pres på Frem, men fik ikke rigtig noget ud af det, og publikum måtte straffes med 2 x 15 minutters forlænget spilletid. Spillerne straffede sig selv, for de havde ikke tag over hovedet og måtte spille den forlængede spilletid i det forfærdelige slud vejr.
Den forlængende spilletid var nærmest en pine for tilskuerne. Det var hunde koldt, og der var ikke meget at glæde sig over. I det 107. minut fik IF Føroyar tilkendt et frispark - en kendelse, som så meget forkert ud. Frisparket blev sendt direkte i mål af Rasmus Nolsøe, og ud over at det var et rigtig godt spark, så mur opdækningen lidt underlig ud, og Frem havde endda sat en markspiller ind på stregen.
Så slog Andreas Olsen til med to mål
Foto: Niels Buch
Bagud 1-2 skulle Frem satse, og i det 114. minut modtog Andreas Olsen bolden i feltet med ryggen mod mål, og med to mand i ryggen vendte han rundt og sendte bolden i mål til udligning.
De fleste havde nok indstillet sig på, at kampen skulle afgøres i en straffesparks konkurrence, men Andreas Olsen ville det anderledes. I det 121. minut - altså et minut inde i overtiden - blev et frispark sendt ind foran mål, hvor Morten Overgård fik headet bolden i jorden for fødderne af Andreas Olsen, som sendte bolden i mål.
Nu var det så IF Føroyars tur til at satse, da de halvandet minut senere fik et hjørnespark. Alle blev sendt op i Frems felt - selv målmanden. Dette resulterede i, at Frem fik en kontrachance, hvor 3 spillere var alene med et tomt mål og en IF Føroyar målmand i hastigt tilbage løb. Det endte med, at Lasse Dahl spillede på tværs til Patrik Støckel, som stille og roligt kunne løbe bolden i mål få sekunder før dommeren fløjtede kampen af.
Puha for en oplevelse - og næsten synd for et godt kæmpende IF Føroyar mandskab, som vel nærmest spillede over evne over for et Frem mandskab, som havde meget store problemer med at få spillet til at fungere det meste af kampen. Frem er nu videre til tredje runde, og her er modstanderen enten FC Sydhavnen eller Husum BK. Disse to hold spiller mod hinanden torsdag aften.
Næste kamp er allerede på lørdag, hvor Frem møder Tårnby FF.  Denne kamp spilles kl. 13.00 på Vestamager Idrætsanlæg, Ugandavej 105. Bemærk spillestedet.
Ekstrabladet  CUP - 2. runde
IF Føroyar - Frem 2-4 ef.  (1-0, 1-1, 2-2)
1-0 Hanus Eliasen (34)
1-1 Dennis Bo Mortensen (82)
2-1 Rasmus Nolsøe (107)
2-2 Andreas Olsen (115)
2-3 Andreas Olsen (120+1)
2-4 Patrik Dam Støckel (120+3)
Frems opstilling:
Dan Dræby Meisel
Rasmus Håkansson, Dalibor Gotovac (46, Morten Overgaard), Niklas Kjærulff (108, Andreas Olsen), Thomas Krause
Andreas Olsen (83, Patrik Dam Støckel), Mikkel Andersson, Tim Ilsø (anfører), Patrik Dam Støckel (46, Lasse Dahl)
Dennis Bo Mortensen, Simon Sinkjær (46, Martin Jeppesen)
Debutant: Dan Dræby Meisel
Advarsler:
Niels Joensen, IF Føroyar (65)
Kaj Stongum, IF Føroyar (120)
Dommer: Kim Verbrough Larsen, Kastrup
Tilskuere: 235
Ref. CMH
7. Andreas Theil Lundberg

Position: Forsvar/Midtbane
Født: 22-02-1992
19. Christian Bramsborg

Position: Forsvar, Midtbane
Født: 21-09-1999
17. Daniel Anusic

Position: Forsvar
Født: 25-04-1996
13. Daniel Holm

Position: Angreb
Født: 07-03-1995
77. Daniel Pedersen

Position: Angriber
Født: 24-03-1989
6. Frederik Sundstrup

Position: Forsvar/midtbane
Født: 17-12-1993
9. Hamid Khalidan

Position: Kant/Angriber
Født: 15-07-1997
30. Jesper Næsby

Position: Målmand
Født: 25-08-1981
26. Jonas Nørremark

Position: Forsvar
Født: 12-03-1996
20. Kenneth Thinter

Position: Forsvar/midtbane
Født: 11-09-1988
22. Kristoffer Dirksen

Position: Forsvarer
Født: 16-02-1993
1. Marco Brylov

Position: Målmand
Født: 21-11-1995
25. Mark Sundstrup

Position: Midtbane/angreb
Født: 30-06-1989
2. Mikkel Andersson

Position: Midtbane
Født: 17-03-1990
11. Tonni Adamsen

Position: Midtbane/angriber
Født: 15-11-1994
8. Victor Christiansson

Position: Midtbane
Født: 18-02-1998
mobil version
desktop version
- copyright [ 2003-2019 ] Dennis Sjøbeck -