facebooksøg
Boldklubben FREM
BK FREM - HIK
24. august 2019 14:00 Valby Stadion
2. Division Pulje 1
- KLIK HER OG KØB DIN BILLET NU!

U-17 Danmarksmestre i Futsal

6. februar 2011
For første gang siden 1944 lykkedes det i går Boldklubben Frem at sikre sig endnu et Danmarksmesterskab til samlingen, da vores U-17 hold hjemtog Danmarksmesterskabet i Futsal.
 
Futsal er den Sydamerikanske version af indendørs fodbold, hvor de væsentligste ændringer i forhold til vores traditionelle indendørs fodbold er, at der spilles uden bander, - med en særlig tung bold, - målmanden må tage med hænder, - ingen spiller over midten og endelig spilles der med akkumulerede frispark.
 
Akkumulerede frispark vil sige, at et frispark ikke medfører udvisning, men hvis et hold begår mere end 6 frispark i en halvleg, ændres frisparket og alle efterfølgende til straffespark. En tricky regel, som skulle vise sig at have en hvis betydning.
 
Futsal er et spil i kolossal udvikling, da det kræver den rette kombination af sammenspil og enkeltmandspræstationer, ligesom det tillader spillerne at bruge deres fysik.
 
Her er beviset på DM i Futsal
På den baggrund besluttede DBU sidste år at indføre officielle Danmarksmesterskaber fra U-17 og opefter. Sidste år var det Brøndby IF, der tog pokalen, men i går var det altså nogle stolte Fremmere, der kunne hæve pokalen.
 
Danmarksmesterskabet afvikles som et såkaldt Final Four, hvilket vil sige at Københavnsmestrene, Sjællandsmestrene og de to jyske mestre (Nordjylland, Sønderjylland og øerne) mødes, således at man går direkte til semifinalerne, som efter lodtrækning foregår mellem et østhold og et vesthold i hver semifinale.
 
For at nå så langt skulle vi altså først blive Københavnsmestre, hvilket krævede en førsteplads i den indledende pulje og efterfølgende en finalesejr over vinderen af den anden pulje.
 
I den indledende pulje var vi placeret sammen med Kastrup, B 93 og AB Tårnby. De to første kampe var rene ekspeditionssager, og modstanderne blev sendt hjem med en sæk på henholdsvis 14-1 og 14-2. AB Tårnby ydede noget bedre modstand, men blev alligevel besejret med 4-3 efter en spændende kamp, hvor vi selv følte, vi havde fat i den lange ende.
 
Med 3 sejre i træk var vi nu klar til finalen mod B 1903, som var forsvarende Københavnsmestre.
 
Inden jeg beskriver finalen må jeg lige oplyse, at vores deltagelse mest har været ment som et fritidsprojekt. Det vil sige, at vi aldrig har trænet i en hal - at holdet udover 2-3 stamspillere har bestået af dem, der havde tid og lyst, og at trænerjobbet var lagt i hænderne på Michael Pedersen, som normalt er holdleder. Michael har gjort en fremragende indsats og burde havde haft den obligatoriske lufttur, hvilket dog blev opgivet - uvist hvorfor.
 
Optakten til finalen var ikke helt optimalt, idet vi umiddelbart inden havde en træningskamp mod HB Køges ligahold under ledelser af Ole Mørch, som måtte tage tilbage til Køge med et 5-4 nederlag i bagagen.  Det var således nogle trætte, og for 3 spilleres vedkommende småskadede, spillere, der mødte op til finalen, ligesom vi stillede med en målmand, der aldrig havde prøvet at spille Futsal før - hvilket man dog ikke kunne se.
 
Som jeg havde frygtet lidt blev første halvleg en ren jammer. Intet lykkedes, og B 1903 kunne gå til pause med en 4-1 føring. Heldigvis lykkedes det Michael at finde trylledrikken frem i pausen i form af lige dele fortjent skideballe og konstruktiv pep talk. Det var således et totalt forvandlet Fremhold, der gik på banen til anden halvleg, og på ti minutter var bagud med 1-4 ændret til foran med 6-4 - og de ellers dygtige og selvsikre B 1903 spillere var forvandlet til nogle skrækslagne Romere, for nu at blive i Asterix terminologien. Selv om B 1903 fik reduceret til sidst var sejren dog aldrig i fare, og vi kunne lade os kåre som Københavnsmestre - og var dermed klar til kampen om Danmarksmesterskabet.
 
En del af de spillere, der havde sikret os Københavnsmesterskabet går til daglig på KIES, der desværre var på La Santa sport på finaledagen. Det betød, at Michael Pedersen igen måtte ryste posen, hvilket gav plads til Nicolas, som er kommet tilbage fra AB, samt vores udendørs topscorer Mikkel, som går på efterskole og ikke tidligere har været med på Futsalholdet. Det skulle vise sig at være en udmærket disposition, Nicolas spillede glimrende, og Mikkel viste sig at have det lighedspunkt med sin navnebror fra håndboldlandsholdet, at han kan tyre bolden i kassen, når der er mest brug for det.
 
Semifinalen startede, som vi gerne ville have det. God kontrol over spillet og forholdsvis hurtig 2-0 føring ved Tobias og Saffi. Lidt heldig reducering til Midtals IF, men fortjent 3-1 føring ved pausen efter et drømmehug af Mikkel. Foran 3-1 ved pausen og med total kontrol over spillet, virkede anden halvleg som en ren formalitet, men pludselig får Midtals etableret en kontra, og Sylvester kommer i sin iver for at bryde angrebet desværre til at vælte modstanderen og pådrager sig et korrekt dømt rødt kort. På det efterfølgende frispark reducerer Midtals og kort efter udligner de til 4-4.
Heldigvis udviser vi god moral og kommer igen foran 5-4 og her burde modstanderen være knækket, men ligesom humlebien, der ikke ved den ikke kan flyve, vidste Midtals ikke, at de havde tabt, og de 'tillod' sig at udligne til 5-5 på et i øvrigt meget smukt mål. Nu så det lidt sort ud, men lige som vi var ved at belave os på omkamp begik Midtals det fatale sjette frispark. Straffe til os, som Mikkel naturligvis bankede i kassen til den endelige 6-5 sejr.
 
Så var vi klar til finalen mod Ballerup Skovlunde - desværre uden Sylvester, der havde pådraget sig karantæne efter sit røde kort. Sylvester har været en af stamspillerne på holdet og en af de to playmakere, så det lagde et ekstra pres på den anden, Tobias.
 
Første halvleg blev en ren ynk. Intet lykkedes, og halvlegen mindede fælt om vores KM finale. Heldigvis fik Michael igen trylledrikken frem, og med tre flotte scoringer af Mikkel vendte vi 0-1 til 3-1. Fem minutter før tid fik Ballerup Skovlunde reduceret, og de tilspillede sig et lille overtag. Med få minutter igen ofrede Tobias sig med en ren ishocky-blokade, som udover at forhindre et mål, fik sat os i et kontraangreb der bevirkede, at vi kunne spille bolden rundt de resterende minutter og hive sejren hjem.
Desværre pådrog Tobias sig en forstrækning, som betyder 3 ugers pause, men han må så glæde sig over, at hans aktion var med til at sikre BK Frem sit første DM i 67 år.
 
Alt i alt blev det dog en fantastisk formiddag, selvom skæbnens ugunst havde gjort, at vi havde udebane i alle vores kampe, og at alle vores modstandere spillede i rødt. Vi spillede således i sort og fik ikke lejlighed til at vise den smukke røde og blåstribede trøje.
 
Mikkel, som blev topscorer med 7 mål, blev helt fortjent kåret som stævnets bedste spiller.
 
Følgende spillere deltog i finalestævnet:
Rasmus Bendtsen
Philip Rasmussen
Tobias Palme
Sylvester Seeger-Hansen
Nicolas Andersen
Mikkel Berthelsen
Sofus Købke
Syfeddin Karakaya
 
Derudover har en række spillere deltaget i de indledende kampe - blandt andre Mark, Marco, Frederik, Nicolaj og Rasmus J.
 
ts-h
De glade vindere
7. Andreas Theil Lundberg

Position: Forsvar/Midtbane
Født: 22-02-1992
19. Christian Bramsborg

Position: Forsvar, Midtbane
Født: 21-09-1999
17. Daniel Anusic

Position: Forsvar
Født: 25-04-1996
13. Daniel Holm

Position: Angreb
Født: 07-03-1995
77. Daniel Pedersen

Position: Angriber
Født: 24-03-1989
6. Frederik Sundstrup

Position: Forsvar/midtbane
Født: 17-12-1993
9. Hamid Khalidan

Position: Kant/Angriber
Født: 15-07-1997
30. Jesper Næsby

Position: Målmand
Født: 25-08-1981
26. Jonas Nørremark

Position: Forsvar
Født: 12-03-1996
20. Kenneth Thinter

Position: Forsvar/midtbane
Født: 11-09-1988
22. Kristoffer Dirksen

Position: Forsvarer
Født: 16-02-1993
1. Marco Brylov

Position: Målmand
Født: 21-11-1995
25. Mark Sundstrup

Position: Midtbane/angreb
Født: 30-06-1989
2. Mikkel Andersson

Position: Midtbane
Født: 17-03-1990
11. Tonni Adamsen

Position: Midtbane/angriber
Født: 15-11-1994
8. Victor Christiansson

Position: Midtbane
Født: 18-02-1998
mobil version
desktop version
- copyright [ 2003-2019 ] Dennis Sjøbeck -