facebooksøg
Boldklubben FREM

Nu må det være vores tur til at tage alle 3 point på hjemmebane

10. april 2009
Atli Danielsen er dynamoen på midtbanen
Foto: Niels Buch
Uanset hvordan man vender og drejer det, så har Frem endnu ikke tabt i foråret. Det er blevet til to udesejre og to uafgjorte kampe på hjemmebane, hvilket har givet holdet 8 point for 4 kampe. Lyngby er ikke kommet så godt fra start i foråret, hvilket har betydet fyring af cheftræner Henrik Larsen, der er blevet afløst af U-19 træner Niels Frederiksen, der har hentet 4 point i to kampe. Lyngby har i forårets 4 kampe hentet 5 point.
 
De to hold har mødt hinanden 29 gange og statistikken er ikke med Frem. Lyngby har vundet 16 kampe, Frem har vundet 5 kampe og 8 kampe er endt uafgjort med en målscore i Lyngbys favør på 53 - 31, så der er noget at rette op på i søndagens kamp.
 
Begge hold var i aktion skærtorsdag, hvor Frem på hjemmebane spillede 1 - 1 mod Næstved, mens Lyngby hjemme kørte Hvidovre over med 4 - 1.
 
Lyngby, som i sidste sæson spillede i SAS ligaen, er et hold, der spiller godt fodbold og kommer meget over kanterne. Deres backs er meget offensive, og det skal give Frem plads til at udnytte de rum det skaber, når backs går med frem. Hvis Lyngby har svagheder, så er det deres midterforsvar, der består af rutinerede Jakob Bresemann og Cheikh Sarr, der er kommet tilbage fra AGF i denne halvsæson. Det virker som om, at de ikke er ordentligt sammenspillede endnu, og det er et af de punkter, Frem skal forsøge at udnytte. Til gengæld har Lyngby en sikker sidste skanse i Rune Pedersen. I den modsatte ende af banen huserer Kim Aabech som forreste angriber, men han har en tildens til at gå tilbage på banen for at være med i opspillet, men det skal man ikke lade sig snyde af, da Lyngby har mange målfarlige spillere.
 
Lyngbys nye cheftræner Niels Frederiksen har på rekordtid fået implementeret en mere chanceskabende spillestil i Lyngby. Trods det erkender keeper Rune Pedersen overfor bold.dk, at oprykningen bliver svær at nå.
- Vi skaber flere chancer mod Hvidovre, end vi har gjort i de tre første kampe tilsammen. Niels har haft stor fokus på, at vi skal skabe flere chancer og score flere mål. Det er noget af det, vi har arbejdet meget med, siden han tiltrådte, og det lykkedes fint mod Hvidovre, siger målmanden til bold.dk.

Nicolaj Mikkelsen skal skabe noget mere på kanten
Foto: Niels Buch
De mange dumme pointtab tidligere på sæsonen har været dyre for Lyngby, der trods sejren over Hvidovre stadig har lang vej op til en hurtig tilbagevenden til SAS Ligaen.

- Jeg tror ikke, man får nogen i Lyngby til at sige, at det er helt utænkeligt, at det kunne ske, men det er ikke noget, der er i tankerne. Vi må se, hvordan det ser ud om fem-seks kampe. Der er langt op, og vi skal hente to ud af tre hold, der ligger mellem seks og syv point foran os. Vi skal have et mere end godt forår, før det bliver aktuelt, siger Rune Pedersen.
Nu forholder det sig ikke på den måde, at Frem allerede har lagt sig ned, inden kampen er blevet spillet - nej tværtimod. Holdet vil gøre alt, hvad der står i deres magt for at få den første sejr på hjemmebane i denne sæson efter at have fået to på udebane. Publikum og supportere forventer det, så der er noget at leve op til.
 
Mod Næstved stod Thomas Seidelin, der tidligere har spillet for Lyngby, endnu en gang en rigtig god kamp. Forsvar og midtbane gjorde det i det store og hele godt og fornuftigt. Skal man sætter en finger på noget, så er det de offensive kvaliteter, hvor der skal mere gang i kantspillet, og der skal udfordres meget mere. Når Frem spiller med to angribere, så skal de også bruges. Det nytter ikke, at den ene hele tiden forlader sin plads for at tage del i det opbyggende spil - så mangler han i front, når bolden skal i mål. En anden ting der godt kan gøres bedre, er skud fra distancen, som er med til at åbne modstandernes forsvar og give nogle flere anden bolde, der kan sparkes i kassen.
 
Inden sæsonen gik i gang blev Frems anfører Tim Ilsø spurgt om, hvad holdets styrke var. Svaret kom prompte - sammenhold. Lad det være indgangsvinklen til kampen mod Lyngby.
 
Assistenttræner Morten Svan siger om kampen mod Næstved:
 
- Uafgjort var måske fortjent nok set i lyset af vores præstation de sidste 10-15 minutter af kampen. Det er selvfølgelig altid ærgerlig at smide 3 point så sent i kampen, men af en eller anden årsag formår vi at smide for meget af initiativet til Næstved, og er reelt på hælene i den sidste del af kampen.
 
- Det så ellers rimeligt ud efter vores scoring, og i den efterfølgende periode spiller vi frisk til og har i og for sig rimelig styr på begivenhederne, inden det pludselig sceneskift, hvor vi efterfølgende i den grad mangler energi og vilje til at lukke ned for Næstved og snøre sækken helt.
 
Får Danny Andersen chancen fra starten af kampen?
Foto: Niels Buch
- Generelt for kampen inden da var, at vi havde et spillemæssigt overtag, mens Næstved mere satsede på deres omstillingsspil. Det spillemæssige niveau var bedre end Kolding kampen, men vi har stadig for mange boldtab og vælger for ofte at spille direkte op ad banen, i stedet for at vende spillet fra den ene til den anden side. Men andre ord vælger den enkelte spiller og dermed holdet i for mange situationer det sikre, i stedet for at fastholde bolden på egne fødder og spille bolden rundt, indtil der kommer bedre muligheder for os. 
 
- Holdet er dog i nogen grad undskyldt på grund af banens beskaffenhed. Med de baner vi for tiden spiller på, vil der uomtvisteligt ske flere fejl – der som set så ofte kan blive straffet af modstanderen, når der bliver spillet for meget rundt og ind over midten. Banerne er simpelthen ikke til det for tiden. De dårlige baner har også høj indflydelse på tempoet, idet spillerne skal bruge langt flere berøringer, og det betyder så mindre muligheder for at spille hurtigt. 
 
Og så gælder det Lyngby
 
Ja, Lyngby Boldklub mødte i deres seneste udekamp netop Næstved, og hvis der er noget Lyngby Boldklub er kendt for, så er det for at ”spille” fodbold. Her er, hvad Lyngbys cheftræner havde at sige om banen nede i Næstved. ”Jeg er nødt til at sige, at banen var under al kritik. Der kan simpelthen ikke spilles fodbold på den”.
 
- Nu skal banerne ikke have skyld for alverden, men når vi snakker tempo, pasningsspil og driblinger, så har græstæppet stor betydning for udførelsen, og banerne er ret beset ikke gode for tiden, hvilket går ud over det spillemæssige niveau og deraf underholdningen.
 
- Lyngby på søndag - og forhåbentlig denne gang en sejr på hjemmebane, selvom vi anser Lyngby for en hårdere modstander end Næstved. En ting, vi vil tage med i vores overvejelser til på søndag, er det korte tidsinterval, der er imellem kampene i påsken. Vi har en stor og bred trup, og har derfor muligheden for at blande kortene lidt anderledes.
 
- Vi håber på godt fodboldvejr og mange mennesker i Valby, og skal gøre vores yderste for at give vores hjemmepublikum en god oplevelse i Valby Idrætspark, slutter Morten Svan.   
 
Påskesøndag 12. april kl. 13.00 Frem - Lyngby i Valby Idrætspark
 
nbu
 
Morten Svan: vi har mulighed for at blande kortene anderledes
Foto: Niels Buch
Thomas Seidelin har været forårets sikre sidste skanse
Foto: Niels Buch
 
 
7. Andreas Theil Lundberg

Position: Forsvar/Midtbane
Født: 22-02-1992
19. Christian Bramsborg

Position: Forsvar, Midtbane
Født: 21-09-1999
17. Daniel Anusic

Position: Forsvar
Født: 25-04-1996
13. Daniel Holm

Position: Angreb
Født: 07-03-1995
77. Daniel Pedersen

Position: Angriber
Født: 24-03-1989
6. Frederik Sundstrup

Position: Forsvar/midtbane
Født: 17-12-1993
9. Hamid Khalidan

Position: Kant/Angriber
Født: 15-07-1997
30. Jesper Næsby

Position: Målmand
Født: 25-08-1981
26. Jonas Nørremark

Position: Forsvar
Født: 12-03-1996
20. Kenneth Thinter

Position: Forsvar/midtbane
Født: 11-09-1988
22. Kristoffer Dirksen

Position: Forsvarer
Født: 16-02-1993
1. Marco Brylov

Position: Målmand
Født: 21-11-1995
25. Mark Sundstrup

Position: Midtbane/angreb
Født: 30-06-1989
2. Mikkel Andersson

Position: Midtbane
Født: 17-03-1990
11. Tonni Adamsen

Position: Midtbane/angriber
Født: 15-11-1994
8. Victor Christiansson

Position: Midtbane
Født: 18-02-1998
mobil version
desktop version
- copyright [ 2003-2019 ] Dennis Sjøbeck -