facebooksøg
Boldklubben FREM

Fortsætter Frem pointhøsten skærtorsdag mod Næstved

7. april 2009
Nicolaj Mikkelsen spillede et-to med Søren Weibel, og det burde have give mål
Foto: Niels Buch
Ingen tvivl om, at Frem er kommet godt fra start i denne halvdel af turneringen, hvor det er blevet til 7 point i tre kampe, og det, der nu står tilbage, er en sejr på hjemmebanen i Valby Idrætspark.
 
I weekenden fik Frem alle tre point med hjem fra Jylland ved at besejre Skive IK med 1 - 0 på et mål af Søren Weibel i den 81. minut.
 
Næstved, som er modstanderen i Valby Idrætspark skærtorsdag, har spillet uafgjort i deres tre første kampe her i foråret. Senest blev det på hjemmebane i lørdags til 1 - 1 mod Lyngby.
 
Efter denne kamp sagde Næstveds cheftræner Kim Poulsen:
 
- Hvis der skulle have været en vinder, skulle det have været os. På en stor fejl kom vi hurtigt bagud, men vi kom flot igen. På trods af en meget ujævn bane viste vi meget godt spil og skabte en del store chancer. Jeg synes, tilføjer Kim Poulsen, at det længe lå i luften, at vi skulle udligne. Der var tit ren panik i Lyngby forsvaret, som ellers er det bedste i rækken.
 
Søren Weibel scorede igen mod Skive
Foto: Niels Buch
Ja, vi vil give Kim Poulsen ret i, at der ofte var panik i Lyngby forsvaret, men det var der også, når Lyngby endelig fik sig bevæget ned i Næstved forsvaret. Næstveds forsvar er så absolut til at tale med, hvorimod der skal holdes et vågent øje med disse fremadrettede spillere: Henrik Madsen, Karsten Johansen, Gauchinho og ikke mindst Ulrik Balling, der har rutinen og erfaringen til at sparke bolden i modstanderens kasse.
 
Næstved har ikke haft den store udskiftning i spillertruppen i vinterpausen. Nye i truppen er brasilianeren Felipe Garcia Goncalves og Lasse Hansen fra egne rækker. Ud af truppen er kommet Jens Villadsen, der er flyttet ned i U-truppen, Karsten Jensen, der er taget til LFA, og så er fysisk træner Thomas Christensen taget til Herfølge.
 
Frem og Næstved har spillet mod hinanden 46 gange inden dagens kamp. Her har Frem vundet 16 kampe, Næstved 15 kampe og 15 gange er det blevet uafgjort. Målscoren er 75 - 70 i Frems favør. På den baggrund kan man roligt sige, at der er lagt op til et meget lige opgør, også hvis man ser på stillingen i Viasat Divisionen, hvor Næstved er placeret som nummer 6 med 29 point for 18 kampe og Frem er placeret som nummer 9 med 22 point for 17 kampe.
 
Thomas Seidelin - her med målmandstræner René Heitmann - stod en stor kamp mod Skive
Foto: Niels Buch
Skal den gode start på turneringen fortsætte mod Næstved, så skal holdet yde det optimale, som de for øvrigt skal i alle kampe. Næstveds forsvar er som før nævnt bestemt til at tale med, så Frem skal have flyttet bolden op i den ende af banen og jagte enhver chance, der måtte opstå for at stresse Næstveds forsvar så meget som muligt. På den anden side skal Næstveds kontraspil heller ikke underkendes. Får de hurtigt vendt spillet, så har de nogle rigtige giftige angribere, som der skal holdes meget øje med - ikke mindst den rutinerede Ulrik Balling, der scorer rigtigt mange mål. Karsten Johansen er rykket lidt længere tilbage på banen, og det er han ikke blevet mindre målfarlig af. På den ene kant har Næstved Gauchinho, som er en meget driblestærk spiller. Sidst, men ikke mindst, har de Henrik Madsen til at fyre kanonen af på langskud.
 
Den første sejr i denne turneringshalvdel skal hjem i Valby Idrætspark, hvor det er en nødvendighed, at alle tre kæder spiller op til deres bedste, og at Thomas Seidelin fortsætter de gode takter mellem stængerne.
 
Ved fortsat at kæmpe og spille som et hold og huske at lytte til trænerne, så er det ikke en umulig opgave at hente alle tre point i Valby Idrætspark. Det skylder vi både os selv og publikum, hvis vi vil fortsætte pointhøsten i foråret.
 
Som opfølgning på Skive kampen og som optakt til Næstved kampen har vi talt med Morten Svan, der siger:
 
- I fodboldens verden støder man tit og ofte på halvslidte fraser, der ofte bliver brugt inden og efter kampene er spillet, og til denne lejlighed vil jeg starte med et velkendt et af slagsen ... "Der er ingen nemme kampe". Et kedeligt og måske også et noget uambitiøst postulat, men langt hen ad vejen et rimeligt sandfærdigt billede af de kampe, vi indtil videre har spillet og mangler at spille i den resterende del af sæsonen.
 
Casper Grønn Larsen atter klar til at danne midterforsvar med Jón Rói Jacobsen
Foto: Niels Buch
Hvorfor overhoved nævne det?
 
Jeg nævner det ikke, fordi vi ikke er ambitiøse, men fordi at man efter nu 3 spillede runder af resultaterne kan læse, at fodbold ikke altid er sort og hvidt, og at Viasat Divisionen rent faktisk er rimelig tæt, og at der nødvendigvis ikke er den store forskel på top, midte og bund. Inden weekendens kampe var jeg ret sikker på, at de fleste vel nok anså vores udesejr i LFA som en selvfølgelighed, men spørg Fredericia og i særdeleshed Viborg om deres kamp imod LFA var en af de "nemme kampe", der bare skulle overstås.
 
- Min pointe er, at vi med vores nylige sejr i Skive indtil videre er kommet ganske godt fra land med 7 point, men tingene kunne godt have formet sig lidt anderledes, for langt de fleste kampe er og bliver tætte, og Skive kampen var ingen undtagelse, hvor vi med en lille smule held i første halvleg og dygtighed i 2. halvleg trak det længste strå.
 
Hvad med kampen mod Skive?
 
- Kampen formede sig hurtigt til en kamp om 2. bolde og et hårdt slag på midten af banen, men man fristes samtidig til at sige, at det ikke kunne være meget anderledes med en knoldet bane og en hård vind på langs af banen. I Brøndby klager holdene over græstæppet og dets indvirkning på underholdningen og deraf det spillemæssige niveau, men de skulle prøve at spille i Valby eller i Skive og se, om det blev bedre. Jeg tror det ikke, tværtimod. Dette er sådan set heller ikke en klage over banen i Skive, men mere et faktum om, at det for tiden kan være vanskeligt at spille den fodbold, vi gerne vil, og at man derfor i stedet må spille efter forholdene. 
 
Morten Svan forventer en tæt kamp mod Næstved
Foto: Niels Buch
 
- En godkendt præstation af holdet, fordi vi bevarede tålmodigheden og spillede til nul i første halvleg, da vi var ret sikre på, at vi i 2. halvleg ville producere de nødvendige chancer og holde Skives chancer nede på et minimum. Søren Weibel viste ved målet, at han evner det teknisk sublime, men han skyldte nu også lidt, da han forinden i samspil med Nicolai Mikkelsen havde fået to gyldne muligheder for at bringe os i front. En rigtig god debut af Jamil Fearrington, som viste, at han foruden at spille back også er en dygtig midterforsvarer. Den sidste der bør nævnes i denne sammenhæng, er Thomas Seidelin, som agerede en god og sikker skanse i målet.
 
Tak til de supportere, der valgte at tage den meget lange tur til Skive IF, slutter Morten Svan sin bedømmelse af kampen mod Skive.
 
Så gælder det kampen mod Næstved skærtorsdag, hvad siger du til den?
 
- Jeg er ked af at sige det, men denne kamp vurderes heller ikke som nogen nem kamp på trods af hjemmebane fordelen. Næstved har indenfor de sidste 16 kampe kun tabt en enkelt kamp - i øvrigt på udebane imod Silkeborg, så det siger vel en del om holdets kvaliteter. De spillede senest uafgjort hjemme imod Lyngby og har forinden i indeværende halvsæson spillet uafgjort imod Skive og Kolding. Det kan på forhånd ikke andet end forventes at blive tæt, men forhåbentlig kan vi fastholde vores formåen til at få point på kontoen, samtidig med at vi forhåbentlig også kan levere på det spillemæssige plan.
 
- Truppen ser stadig fin og bred ud. Casper Grønn er igen spilleberettigtet. Thomas Krause spillede i weekenden for første gang igennem længere tid på vores 2. hold og gjorde det godt. Patrick Wozniacki var ekstra mand til Skive kampen. Tommy Olsen og Frank Palka trækker dog desværre stadig rundt med nogle småproblemer, mens Søren Krogh snart forventes på træningsbanen igen efter en mindre skade, der opstod imod Kolding.
 
Skærtorsdag 9. april kl. 13.00 Frem - Næstved i Valby Idrætspark
 
nbu
 
Glæde ved scoring ønskes mod Næstved
Foto: Niels Buch
7. Andreas Theil Lundberg

Position: Forsvar/Midtbane
Født: 22-02-1992
19. Christian Bramsborg

Position: Forsvar, Midtbane
Født: 21-09-1999
17. Daniel Anusic

Position: Forsvar
Født: 25-04-1996
13. Daniel Holm

Position: Angreb
Født: 07-03-1995
77. Daniel Pedersen

Position: Angriber
Født: 24-03-1989
6. Frederik Sundstrup

Position: Forsvar/midtbane
Født: 17-12-1993
9. Hamid Khalidan

Position: Kant/Angriber
Født: 15-07-1997
30. Jesper Næsby

Position: Målmand
Født: 25-08-1981
26. Jonas Nørremark

Position: Forsvar
Født: 12-03-1996
20. Kenneth Thinter

Position: Forsvar/midtbane
Født: 11-09-1988
22. Kristoffer Dirksen

Position: Forsvarer
Født: 16-02-1993
1. Marco Brylov

Position: Målmand
Født: 21-11-1995
25. Mark Sundstrup

Position: Midtbane/angreb
Født: 30-06-1989
2. Mikkel Andersson

Position: Midtbane
Født: 17-03-1990
11. Tonni Adamsen

Position: Midtbane/angriber
Født: 15-11-1994
8. Victor Christiansson

Position: Midtbane
Født: 18-02-1998
mobil version
desktop version
- copyright [ 2003-2019 ] Dennis Sjøbeck -