facebooksøg
Boldklubben FREM
BK FREM - Vanløse IF
21. september 2019 14:00 Valby Stadion
2. Division Pulje 1
- KLIK HER OG KØB DIN BILLET NU!

Alain Mateso

Position: Angriber
Højde: 178 cm
Vægt: 81 kg
Født: 03-02-1999
Kampe: 5
Vundne: 2
Uafgjort: 2
Tabt: 1
Mål: 0
Tidligere klubber: Ungdom: Nordvestmors BK i Øster Jølby (U9-U12), Thisted (U13), Ringsted (U14), Næstved (U15-U17 - 2013 - 15) og HB Køge (U17-U19 - 1.7.2016 - 30.6.2018) Senior: HB Køge (1.7. - 31.12. 2018) Kom til FREM i februar 2019.
Beskrivelse: Fulde navn: Alain Mmonga Mateso Lokolola Født i Tanzania? Congo.

Gik på Benløse skole.

DENNE ARTIKEL ER FRA TIPSBLADET 29. MARTS 2016.

Fokus På: Alain Mateso – Blandt de bedste til håndbold, men hjertet valgte fodbolden

Kærligheden til ”Det smukke spil” startede for Alain Mateso på et helt andet kontinent. Nemlig i Afrika. Nærmere bestemt: Tanzania.

I det sydøstafrikanske land var der ikke særlig stor fokus på talentudviklingen, og derfor var fodbold for Alain Mateso kun noget der blev spillet for sjov med vennerne, men det rangerede stadig som vigtigere end at gå i skole.

Jeg kan huske, jeg tit pjækkede fra skolen for at spille fodbold med mine venner, og det har jeg aldrig fortrudt, siger 17-årige Alain Mateso til D’BOLD

Men at dyrke fodbold som sport, skete først da familien flyttede til Danmark. Her blev Alain Mateso mødt med åbne arme i Nordvestmors BK i Øster Jølby. For at nå dertil, hvor han startede i klubben og opdagede fodbold som en rigtig sport, skulle der lidt af et tilfælde til, fortæller den talentfulde angriber.

– En dag var min søster, min fætter og jeg ude og gå, da vi så nogle drenge spille fodbold. Jeg gik over til dem, og spurgte om vi måtte være med. Jeg havde let ved at løbe fra de andre hele tiden. Jeg fik træningstiderne (for holdet, red.), og så skaffede træneren mig et par støvler. Og så var jeg fast mand på holdet.

Foruden at modtage støvler af træneren, hjalp klubben Alain Mateso med at falde til i landet og de nye rammer. Det betyder, at Nordvestmors BK i dag er den klub der har betydet allermest for Alain Mateso. Og det var alt fra spillere til trænere, der betød meget.

– Klubben tog godt imod mig, da jeg lige var kommet til Danmark. Klubben gav mig hvad jeg havde brug for på banen. Det var som at blive medlem af en kæmpe familie med masser af kærlighed. Og selvom det er lang tid siden, at jeg spillede der, så snakker jeg stadig super godt med en hel del derfra, fortæller Alain Mateso.

Talent for både fodbold og håndbold

Efter at have spillet i Nordvestmors BK, blev Alain Mateso udtaget til Thisted IFs talenthold for spillere fra Thisted og omegn. Det nystartede hold blev hurtigt en succes, og vandt blandt andet den store internationale amatør turnering, Vildbjerg Cup.

Efter at have spillet fodbold i noget tid, startede Alain Mateso også med at spille håndbold, og havde ligeledes her et naturligt talent. Med klubben Morsø HK var Alain Mateso, ifølge eget udsagn, et af de bedste hold i hele Jylland, og muligvis i hele landet. Ligesom med fodbold faldt det Alain Mateso let at score en masse mål, hvilket var med til at gøre det sjovt at spille håndbold, ganske som han havde oplevet med fodbolden.

Men eftersom familien flyttede til Sjælland og Ringsted, var Alain Mateso nødt til at stoppe i både Thisted IF og Morsø HK. Herefter valgte Alain Mateso at fokusere helt og holdent på fodbolden.

– Da jeg flyttede måtte jeg stoppe (i Thisted IF og Morsø HK, red.), også valgte jeg at fokusere på fodbold, selvom jeg ifølge mine forældre – og flere venner – var bedst til håndbold, forklarer den ambitiøse spiller men uddyber, at han aldrig har manglet opbakning.

– Min far vil gøre alt for, at jeg kan få min drøm i opfyldt, selv hvis det så gjaldt, at vi skulle flytte væk.

Efter familien var flyttet til Ringsted, begyndte Alain Mateso at spille fodbold der, og husker med glæde tilbage på tiden, selvom en lille knæskade i en kort periode tvang ham til at sætte fodbolden på pause.

– Målmæssigt havde jeg mit bedste år, hvor jeg i gennemsnit lavede tre mål pr. kamp, indtil jeg fik en knæskade, som gjorde, at jeg måtte holde en lille pause. Det jeg bedst husker fra tiderne i Ringsted, er hvor sjovt vi havde det: Selvom vi tabte 3-0 havde vi det stadig sjovt.

Knæskader og frustrationer vendt til mål og succes

Umiddelbart, havde Alain Mateso gjort så god en figur, at der kom interesse udefra. Det betød, at han i sommeren 2013 blev hentet til Næstved IF.

Alt startede godt, og den knæskade som første gang gav problemer i Ringsted, var ikke noget umiddelbart problem indtil Alain Mateso stod overfor sin debut. Her begyndte samme knæ at give problemer, og sågar lige inden holdet skulle til Audi Cup. Med det forbehold, at Alain Mateso skulle spille med knæbind, fik han dog lov til at deltage, og fortæller selv.

– Vi fik en rigtig god start, og jeg kan huske, at jeg scorede i min første kamp ved at tage en solotur.

Men efter Audi Cup gav knæet fortsat problemer.

– Efter Audi Cup blev mit knæ værre, og jeg måtte sidde over i en lang periode. Det var selvfølgelig meget hårdt, fordi jeg ikke var vant til langvarige skader. Jeg havde været til flere forskelige læger, og var blevet scannet, men ingen af dem kunne finde noget, og det gjorde situation mere frustrerende, fortæller Alain Mateso og fortsætter.

– Jeg husker, at der mange som sagde under min skade, at jeg skulle stoppe, fordi det lød skørt, at jeg tog toget til Næstved 2-3 gange om ugen i så lang tid, for at have skadestræning (genoptræning, red.), og at det måske var bedre for mig at få et job. Men jeg var aldrig enig med dem, og forsatte den kedelige skadestræning.

Til sidst endte det med, at Alain Mateso fik lov at spille med knæbind, og successen var ikke lang tid undervejs. Allerede i den første sæson blev han topscorer for holdet.

Drømmen fortsætter i HB Køge

Efter to år i Næstved IF, var det på tide at komme til en ny og endnu større klub for den unge ambitiøse angriber. Om hvorfor det lige blev HB Køge, siger Alain Mateso selv.

– Jeg har altid drømt om en dag at blive professionel, og ved at spille for en klub som spiller i Ligaen (U/17 Ligaen, red.), vil chancen for at få min drøm opfyldt blive endnu større, for i Ligaen møder du alle de store, og der vil være scouts til næsten hver kamp.

Den succes som Alain Mateso tidligere har oplevet i både Thisted IF og Næstved IF, er fortsat i HB Køge, hvor han i indeværende sæson er delt topscorer med Elias Sørensen med otte mål indtil videre. Henover vinteren har småskader og sygdom dog sat en mindre kæp i hjulet på successen, men Alain Mateso fortæller til D’BOLD, at han føler sig klar igen.

Og hvad end fremtiden måtte bringe, så er den hurtige angriber – der sammenligner sig selv med Samuel Eto’o – helt klar over hvad målet er:

– Jeg håber, at jeg kan blive ved med at udvikle mig fodboldmæssigt, og forsætte som jeg gør nu. Og med guds hjælp bliver jeg god nok til ethvert hold i Danmark.
Den helt store drøm rækker dog ud over landets grænser.

– Min drøm har altid været, at jeg en dag vil komme til at spille for FC Barcelona. Det en drøm jeg har haft, lige siden jeg så Ronaldinho spille for godt 11 år siden. Han fik mig til at elske fodbold.

Som så mange andre, drømmer Alain Mateso også om landsholdet, men der er lige en enkel ting der kommer i vejen.

– Landsholdet er noget alle drømmer om. At blive sat i forbindelse med landsholdet, vil være kæmpe stort. Men først og fremmest, vil det være en hel del lettere hvis jeg havde dansk pas, hvilket jeg desværre ikke har, slutter Alain Mateso til D’BOLD.

Alain Mateso med congolesisk pas fortsætter kampen mod Superligaen, landsholdet og Barcelona, når HB Køges U/17-trup tager turen til Silkeborg onsdag aften for at jagte sæsonens sjette sejr ud af 16 mulige. Og mon ikke, Alain Mateso endnu en gang er på pletten for de østsjællandske svaner.

--------

UNDER UDARBEJDELSE.

12. marts 2019/Steen Meisner Bjerre
- Tal i parentes angiver nuværende sæson.

- Se 'Alain Mateso's aktive kampe - klik her
- Søg efter teksten: 'Alain Mateso' - klik her

- Videre til næste spiller 'Alex Jose dos Santos' - klik her
- Tilbage til forrige spiller 'Aksel Nielsen' - klik her
Oplysningerne på ovennævnte spillerprofil er indsamlet og indkodet af BK FREMs officielle statistikfører: Steen Meisner Bjerre, 23 61 92 72, steenbjerre@hotmail.com, til hvem henvises, såfremt der er ændringer/tilføjelser e.a. til spillerprofilen, samt til Persondataloven.
7. Andreas Theil Lundberg

Position: Forsvar/Midtbane
Født: 22-02-1992
19. Christian Bramsborg

Position: Forsvar, Midtbane
Født: 21-09-1999
17. Daniel Anusic

Position: Forsvar
Født: 25-04-1996
13. Daniel Holm

Position: Angreb
Født: 07-03-1995
77. Daniel Pedersen

Position: Angriber
Født: 24-03-1989
6. Frederik Sundstrup

Position: Forsvar/midtbane
Født: 17-12-1993
9. Hamid Khalidan

Position: Kant/Angriber
Født: 15-07-1997
30. Jesper Næsby

Position: Målmand
Født: 25-08-1981
26. Jonas Nørremark

Position: Forsvar
Født: 12-03-1996
20. Kenneth Thinter

Position: Forsvar/midtbane
Født: 11-09-1988
22. Kristoffer Dirksen

Position: Forsvarer
Født: 16-02-1993
1. Marco Brylov

Position: Målmand
Født: 21-11-1995
25. Mark Sundstrup

Position: Midtbane/angreb
Født: 30-06-1989
2. Mikkel Andersson

Position: Midtbane
Født: 17-03-1990
11. Tonni Adamsen

Position: Midtbane/angriber
Født: 15-11-1994
8. Victor Christiansson

Position: Midtbane
Født: 18-02-1998
mobil version
desktop version
- copyright [ 2003-2019 ] Dennis Sjøbeck -