facebooksøg
Boldklubben FREM
Helsingør - BK FREM
27. september 2019 19:00 Helsingør
2. Division Pulje 1

Jacob Rossander

Position: Midtbanespiller
Født: 09-03-1950
Kampe: 30
Vundne: 12
Uafgjort: 8
Tabt: 10
Mål: 0
Debut: 2. april 1978 hjemme mod Esbjerg 0-0.
Sidste kamp: 5. november 1978 ude mod Esbjerg 0-3.
Tidligere klubber: Bl.a. Vanløse
Beskrivelse: Gift. 3 sønner. Død: 5. december 2012/62 år.

Udlånt fra Frederiksberg Boldklub:

Bornholmerdrengen Jacob Rossander fik en fantastisk karriere trods en noget afslappet livsstil - af: Niels Rasmussen

Hvis nu Jacob Rossander havde taget det hele noget mere seriøst, kunne han sikkert have fået væsentligt mere ud af sin karriere, der strakte sig over et dusin år på topplan. - Jeg fik engang et tilbud om at komme til Servette i Geneve. Men så skulle jeg have været klippet og have haft fjernet mit skæg, og der må være grænser for hvad man skal ofre, smågriner Jacob Rossander, der to gange var tæt på landsholdet, men begge gange blev skadet.

- I håndbold havde man Palle ”Vildmand” Nielsen fra HG. Han lignede en hippie, og jeg var vel den første langhårede, der for alvor blev til noget på en fodboldbane. På den måde blev jeg nok fanget lidt i mit eget image. Det var ikke lige seriøst alt hvad jeg foretog mig, men jeg har altså haft et helt fantastisk positivt liv, så jeg ser ingen grund til at fortryde noget, siger Jacob Rossander.

Han kom til verden i Åkirkeby på Bornholm. Hans mor var bornholmer, og hver sommer tager Jacob tilbage til fødeøen. - Nu er det bare Svaneke, der er basen. Jeg simpelt hen elsker at være der, så kan det vist ikke siges mere tydeligt.

Fodboldmæssigt blev de første mange bolde sendt af sted på ABs baner på Nørre Alle. - Jeg kan huske, at legendariske Carl ”Skomar´” var målmandstræner og Flemming Nielsen og Knud Lundberg spillede på førsteholdet.

-I 1962 flyttede vi til Skjulhøj Alle i Vanløse, og så blev jeg meldt i Vanløse IF. Jeg spillede mange forskellige pladser. Jeg har sågar prøvet at spille back, fordi jeg voksede 14 centimeter på et år, så det kneb lidt med de koordinerede bevægelser længere fremme på banen, siger Jacob, der senere fejrede mange triumfer på midtbanen.

Da Jacob rykkede op som senior, skabte Vanløse et rigtig godt hold af spillere baseret fra egne rækker, bl.a. brødrene Jan (1 A-landskamp) og Bjarne Petterson (7), Jan Madsen, Erik Eriksen og Bo Strøm og da Birger Mouritzen (4) kom fra Husum, Tommy Kristiansen (1) fra Dalgas, Steen Madsen fra FB og Poul Søborg fra Avarta sammen med jyden Mogens Westergaard, blev det bare endnu bedre.

Bengt Annemann skabte holdet, Jimmy Strain gjorde det stabilt og Henning Vestergaard så rigtigt, da han forlod formandsposten og blev træner. Henning var ikke så lidt af en type. Han kunne godt være noget selvhøjtidelig på grænsen til det krukkede, men han var en god træner, og vi kom jo langt med ham som styrmand, siger Jacob Rossander.

Det gik så godt for Vanløse i den periode, at det blev til 42 kampe i træk uden nederlag !

Som 2. divisionshold spillede Vanløse sig frem til pokalfinalen, hvor man mødte 2.divisionskollegaen OB. Vanløse vandt med 5-2 i en fantastisk medrivende kamp, hvor Jacob Rossander scorede målene til 4-2 og 5-2, der cementerede sejren. Inden finalen havde Vanløse besejret naboen fra KB og 1.division.

Det var en helt speciel dag. Det var dengang, at folk virkelig bakkede op om en klub, hvor spillerne var vokset op i klubben med enkelte forstærkninger. Nu kan man jo se hold, hvor der ikke er eneste spiller med rod i klubben, siger Jacob.
Vanløse skød papegøjen og trak Benfica fra Portugal i Europa Cuppen for pokalvindere.

Så skulle Jacob Rossander ud og flyve.

Jeg hadede det. Jeg har højdeskræk, og jeg havde en gang tidligere været på ferie i Italien med mine forældre med fly. En skidt oplevelse. Men min psykologilærer på seminariet fik mig overtalt til at flyve med derned. Det var sidste gang i mit liv jeg satte mig op i en flyvemaskine. Jeg tog toget hjem.

Jacob Rossander hører så afgjort til dem, der mener at hvis det var Vorherres mening at mennesker skulle flyve, så havde han givet dem vinger.

Min kone er fra Færøerne, så når vi skal derop tager hun flyveren, mens jeg tager bilen til Hanstholm og sejler derop. Det tager to døgn, og jeg er da heller ikke den store ynder af at sejle, men det er i hvert fald langt bedre end at flyve. Jeg elsker at være på Færøerne. At gå rundt i 12-15 graders varme deroppe er mindst lige så godt som en brændende varm sommerdag i Danmark, siger han.

Fodboldmæssigt nåede han at komme godt omkring, da pengefodbold blev indført.

Det begyndte med at jeg i 1976 tog til Eskilstuna i Sverige. Men jeg blev skadet og spillede kun de tre første og de tre sidste kampe i turneringen, så året efter var jeg tilbage i Vanløse. I 1978 kom pengene så, og jeg skiftede til Frem. Her blev det til nye pokalfinaler. Det var det år, hvor Frem skulle ud i tre finaler, alle med forlænget spilletid, mod Esbjerg før pokalen var hjemme, efter 14 straffespark i alt, til Frem.

Turen fortsatte til Herfølge, hvor saftkongen Gudmund Jørgensen beviste, at man kunne købe sig til succes. - Der mærkede jeg for alvor, at pengene havde holdt deres indtog. Det var gode tider under Kurt Huusfeldt og Kurt ”Nikkelaj” Nielsen.

Jacob Rossander var efterhånden blevet 32 år, da han skiftede til B 1903 under Niels-Christian Holmstrøm.. B 1903 kom i pokalfinalen mod B 93, og her skulle der to finaler til før vinderen var fundet. Så Jacob Rossander har spillet seks pokalfinaler, inklusiv tre omkampe.

Derefter blev jeg spillende træner i Jægersborg. Det var en skidt idé. Det er svært at kombinere de to ting. Så jeg tog tilbage til Vanløse, der var røget i Danmarksserien. Da jeg stoppede tre år senere var Vanløse i 2. division.

Jacob Rossander gik så for alvor i gang med en decideret trænerkarriere.

Det blev til tre år i Stenløse, fire år i KFUM, fem år i Vanløse, to et halvt år i Albertslund og to et halvt år i FB inden han holdt to års pause.

Vi har en kolonihave på 700 kvm på Klausdalsbrovej i Herlev. Huset er shinet, konen har fået sin terrasse og sit fine toilet og der er en græsplæne, sønnerne og jeg kan løbe rundt og spille lidt småbold. Jeg elsker det sted. Men da FB kom og spurgte, om jeg ville hjælpe, fordi den nuværende træner ville trappe ned, så sprang jeg til, fordi jeg kendte til forholdene i klubben, så jeg ikke skulle starte på bar bund. Fodboldmæssigt forsøger jeg at gøre det sjovt for spillerne, når de kommer mandag, tirsdag og torsdag for at træne, siger Jacob Rossander.

--------------------------------------

Lånt fra Vanløse IFshjemmeside.

Jacob Rossander er ikke længere iblandt os

Nyheder - Klubben 6. december 2012 - 12:34 af: Tage Kleinbeck

Vores mangeårige klubkammerat i Vanløse IF, Jacob Rossander, er desværre gået bort. Efter en lang, hård kamp mod kræften døde han fredeligt og stille med sin kone og sine tre sønner ved sin side. Jacob tabte til sidst til sygdommen, men vi vil i Vanløse IF huske ham for mange, store sejre i hans karriere.

Som træner i 1990erne stod han i spidsen for en oprykning fra Danmarksserien til kval-rækken. I 1980erne sluttede han sin flotte, aktive spillerkarriere på det succesfulde hold, der i 1984-1985 rykkede op to år i træk, først fra Danmarksserien og året efter fra 3. division.

Men over alt andet stråler hans andel i den gyldne periode i første halvdel af 1970erne, hvor VIF rykkede fra 3. til 1. division og undervejs var ubesejret gennem 42 kampe. Klimakset blev nået en strålende maj-dag i Københavns Idrætspark i 1974, hvor Vanløse vandt pokalfinalen 5-2. Jacob Rossander scorede to af Vanløses mål.

Vi tænker i disse dage på Jacobs familie, på Jacob selv og alt det, han gav til Vanløse IF.

Æret være Jacobs minde.

Bisættelsen finder sted d. 12. december kl. 12.00 i Stefanskirken, Nørrebrogade 191.

Indsamlet af Steen Meisner Bjerre/9. december 2012.
- Tal i parentes angiver nuværende sæson.

- Se 'Jacob Rossander's aktive kampe - klik her
- Søg efter teksten: 'Jacob Rossander' - klik her

- Videre til næste spiller 'Jacques Pignot' - klik her
- Tilbage til forrige spiller 'Jackie Christensen' - klik her
Oplysningerne på ovennævnte spillerprofil er indsamlet og indkodet af BK FREMs officielle statistikfører: Steen Meisner Bjerre, 23 61 92 72, steenbjerre@hotmail.com, til hvem henvises, såfremt der er ændringer/tilføjelser e.a. til spillerprofilen, samt til Persondataloven.
7. Andreas Theil Lundberg

Position: Forsvar/Midtbane
Født: 22-02-1992
19. Christian Bramsborg

Position: Forsvar, Midtbane
Født: 21-09-1999
17. Daniel Anusic

Position: Forsvar
Født: 25-04-1996
13. Daniel Holm

Position: Angreb
Født: 07-03-1995
77. Daniel Pedersen

Position: Angriber
Født: 24-03-1989
6. Frederik Sundstrup

Position: Forsvar/midtbane
Født: 17-12-1993
9. Hamid Khalidan

Position: Kant/Angriber
Født: 15-07-1997
30. Jesper Næsby

Position: Målmand
Født: 25-08-1981
26. Jonas Nørremark

Position: Forsvar
Født: 12-03-1996
20. Kenneth Thinter

Position: Forsvar/midtbane
Født: 11-09-1988
22. Kristoffer Dirksen

Position: Forsvarer
Født: 16-02-1993
1. Marco Brylov

Position: Målmand
Født: 21-11-1995
25. Mark Sundstrup

Position: Midtbane/angreb
Født: 30-06-1989
2. Mikkel Andersson

Position: Midtbane
Født: 17-03-1990
11. Tonni Adamsen

Position: Midtbane/angriber
Født: 15-11-1994
8. Victor Christiansson

Position: Midtbane
Født: 18-02-1998
mobil version
desktop version
- copyright [ 2003-2019 ] Dennis Sjøbeck -